BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaMakro EkonomiFed, BoE ve ECB faizleri ne kadar artıracak?----

Fed, BoE ve ECB faizleri ne kadar artıracak?

Fed, BoE ve ECB faizleri ne kadar artıracak?
01 Mart 2022 - 22:17 www.finansgundem.com

Fitch Ratings'ten yapılan açıklamada "Fed'in faiz oranlarını 2022 ve 2023'te 100'er, İngiltere Merkez Bankasının bu yıl 75 ve 2023'te 50, Avrupa Merkez Bankasının (ECB) gelecek sene 20 baz puan artırmasının beklendiği belirtildi

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch Ratings tarafından yapılan açıklamada, enflasyon zorluklarının durgunluk riskini artırdığı aktarıldı.

Tüketim mallarında yaşanan sıkıntının ılımlı hale gelmesi, iş gücü arzı üzerindeki Kovid-19 salgınıyla ilgili kısıtların azalması ve büyüme oranlarının normalleşmesiyle çekirdek enflasyonun bu yılın ikinci yarısında ABD ve Avrupa'da yaygın olarak düşmesinin beklendiğine işaret edilen açıklamada, bunun, merkez bankalarının büyüme üzerinde sınırlı etkilerle para politikasını kademeli normalleştirmesine izin vereceği kaydedildi.

MERKEZ BANKALARININ FAİZ ARTIRIMI BEKLENTİLERİ

Açıklamada, ABD Merkez Bankas'ının (Fed) faiz oranlarını 2022 ve 2023'te 100'er, İngiltere Merkez Bankası'nın (BoE) bu yıl 75 ve 2023'te 50, Avrupa Merkez Bankası'nın (ECB) gelecek sene 20 baz puan artırmasının beklendiği belirtildi.

Son enflasyon verilerinin beklenenden daha yüksek geldiği ve fiyat görünümünün belirsiz olduğu kaydedilen açıklamada, enflasyonun dinamik bir süreç olduğu ve kendi kendini güçlendirebileceği ifade edildi.

Çeşitli faktörlerin çekirdek enflasyonu 2022 boyunca yüksek tutabileceğine işaret edilen açıklamada, Rusya-Ukrayna kriziyle bağlantılı küresel enerji fiyat şoklarının riskleri artırdığı aktarıldı.

AB, 7 Rus bankasını SWIFT'ten çıkarıyor

 

Moody's: Döviz yasağı Rusya'nın kurumsal gücünü zayıflatır

 

Avrupa Parlamentosu'ndan Ukrayna kararı

 

LPG fiyatlarına bugün de zam yapıldı

 

Erdoğan: AB, Ukrayna için gösterdiği hassasiyeti Türkiye için de göstermeli

 

Dolar 14 TL sınırında

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)