BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaMakro EkonomiAlmanya’da enflasyon tahminleri geçti----

Almanya’da enflasyon tahminleri geçti

Almanya’da enflasyon tahminleri geçti
01 Mart 2022 - 17:01 www.finansgundem.com

Almanya’da yıllık enflasyon Şubat’ta beklentilerinin üstünde gerçekleşerek yüzde 5.1 ile 1992’den beri en yüksek seviyeye çıktı.


Almanya Federal İstatistik Ofisi (Destatis), fiyat artışlarına ilişkin şubat ayı öncü verilerini açıkladı.

Buna göre, Ocak’ta yüzde 4.9 olan yıllık enflasyon, Şubat’ta piyasa beklentilerinin üstünde gerçekleşerek yüzde 5.1 oldu.

Enflasyona ilişkin beklenti şubatta yüzde 4.9’da kalması yönündeydi. Ülkede enflasyon, aylık bazda ise yüzde 0.9 yükseldi.

Enerji fiyatlarının yıllık bazda yüzde 22.5 artması dikkati çekerken yıllık artış gıda fiyatlarında yüzde 5.3 ve hizmetlerde yüzde 2.8 oldu.

Almanya'da AB uyumlu öncü TÜFE ise şubatta bir önceki aya göre yüzde 0.9, yıllık yüzde 5.5 yükseldi.

Ekonomistler, Şubat’ta enflasyonun beklenenden önemli ölçüde yüksek olduğunu hatırlatarak, Ukrayna'daki savaşın yeni riskleri beraberinde getirdiğini belirtti.

Rusya’nın Ukrayna’ya saldırısıyla petrol, gaz ve diğer ham madde fiyatlarının önemli ölçüde arttığına işaret eden ekonomistler, Rusya'nın, Avrupa'nın en büyük petrol ve gaz ihracatçısı olduğunu ve aynı zamanda bu ülkenin kömür, buğday, gübre ve çeşitli metaller gibi diğer emtiaları da sattığını ifade etti.

Ekonomistler, Rusya'ya yönelik yeni yaptırımların ve olası karşı yaptırımların bu nedenle Almanya’da enflasyonu oranını daha da artırmasının muhtemel olduğunu vurgulayarak, Rusya'nın Ukrayna'ya saldırmasının ardından 2014'ten bu yana Brent türü petrolün varil başına (yaklaşık 159 litre) fiyatının ilk defa 100 doların üzerine çıktığını hatırlattı.

Almanya son çeyrekte küçüldü

 

Almanya'da Ifo istihdam endeksi 5 ayın zirvesinde

 

Almanya'da tüketici güveni geriledi

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)