BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemYellen: Rusya'ya gerekirse daha fazla finansal baskıya hazırız----

Yellen: Rusya'ya gerekirse daha fazla finansal baskıya hazırız

Yellen: Rusya'ya gerekirse daha fazla finansal baskıya hazırız
02 Mart 2022 - 03:45 www.finansgundem.com

G7 Maliye Bakanları toplantısı sonrası konuşan ABD Hazine Bakanı Yellen, "Yaptırımların Rusya ekonomisi üzerinde zayıflatıcı etkisi olmasını ve Rus hükümetinin işgalini finanse etme kabiliyetini engellemesini bekliyoruz" dedi

ABD Hazine Bakanı Janet Yellen, Rusya'nın Ukrayna'ya saldırısının ardından alınan ekonomik önlemlerin, Rusya ekonomisi üzerinde zayıflatıcı bir etkisi olmasının beklendiğini, ülkeye yönelik gerekirse daha fazla finansal baskı uygulamaya hazır olunduğunu ifade etti.

Yellen Almanya, ABD, İngiltere, Kanada, Fransa, İtalya ve Japonya'dan oluşan G7 ülkelerinin maliye bakanları ve merkez bankası başkanlarının toplantısının ardından değerlendirmelerde bulundu.

Rusya'nın "Ukrayna'yı yasa dışı, acımasız işgalini" kınadığını belirten Yellen, Ukrayna'ya yönelik uluslararası desteği harekete geçirmek için müttefiklerle yakın çalıştıklarını kaydetti.

Yellen, ABD'nin müttefikleriyle Rusya'ya benzeri görülmemiş ekonomik baskı önlemleri uyguladığını belirterek "Bu çabaların Rusya ekonomisi üzerinde zayıflatıcı bir etkisi olmasını ve Rus hükümetinin işgalini finanse etme kabiliyetini engellemesini bekliyoruz." ifadesini kullandı.

Müttefiklerle koordine olarak Rus finans kurumlarının SWIFT'ten çıkarılmasını desteklemeye devam ettiklerini vurgulayan Yellen, Rus seçkinlerinin mallarını dondurmak ve el koymak için Adalet Bakanlıklarıyla birlikte uluslararası bir görev gücü toplayacaklarını aktardı.

Yellen, G7 ortakları ve diğerleriyle yakın iş birliği içinde olmaya devam edeceklerini belirterek "Gerekirse daha fazla finansal baskı uygulamaya hazırız." dedi.

Hazine Bakanı Yellen, ABD'nin Rusya'yı "yasa dışı" eylemlerinden sorumlu tutma taahhüdünde kararlı olduğunu vurguladı.

Dünya Bankası'ndan Ukrayna için 3 milyar dolarlık paket

 

Apple'dan Rusya'ya yaptırım: Satışlar durduruldu

 

Brent petrolün varil fiyatı 107 doları aştı

 

AB, 7 Rus bankasını SWIFT'ten çıkarıyor

 

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)