BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaMakro EkonomiBundesbank: Almanya'nın resesyona girmesi muhtemel----

Bundesbank: Almanya'nın resesyona girmesi muhtemel

Bundesbank: Almanya'nın resesyona girmesi muhtemel
19 Şubat 2024 - 14:30 www.finansgundem.com

Almanya Merkez Bankası Almanya'nın, zayıf dış talep, azalan tüketim ve ihtiyatlı yatırımlarla resesyona girmesinin olası olduğunu belirtti

Almanya Merkez Bankası (Bundesbank) , Avrupa'nın en büyük ekonomisi hakkında yayınladığı aylık olağan raporunda, dış talebin zayıf olması, tüketicilerin temkinli davranması ve iç yatırımların yüksek borçlanma maliyetleri tarafından engellenmesi nedeniyle Almanya'nın resesyona girmesinin muhtemel olduğunu söyledi.

Bundesbank, "Alman ekonomisi için hala bir toparlanma yok. Üretim 2024'ün ilk çeyreğinde tekrar hafif bir düşüş gösterebilir. Ekonomik çıktıda art arda ikinci düşüşle birlikte Alman ekonomisi teknik bir resesyona girmiş olacaktır." dedi.

Bu zayıf performans, Alman ekonomik modelinin sürdürülebilirliği konusunda soru işaretleri yarattı ve eleştirmenler, enerjiye bağımlı ağır sanayinin büyük kısmının artık uluslararası pazarların dışında fiyatlandırıldığını ve bunun ekonomik bir dönüşümü gerektirdiğini savunuyor.

Ancak hükümet, bunun sadece yüksek enerji maliyetleri, zayıf Çin talebi ve hızlı enflasyondan oluşan mükemmel bir fırtına olduğunu, büyümeyi geçici olarak durdurduğunu ancak ekonomik stratejiyi temelden sorgulamadığını savunarak kasvetli tahminleri geri püskürttü.

Şimdilik zayıflığın devam edeceğini öngören Bundesbank, ECB'nin enflasyonla mücadele için faiz oranlarını rekor seviyeye çıkarmasından bu yana finansman maliyetlerinin keskin bir şekilde yükselmesi nedeniyle firmaların da yatırımlarını geciktirdiğini söyledi.

Ancak Bundesbank, Kızıldeniz'de deniz taşımacılığının aksamasının önemli bir etkisi olmayacağını çünkü deniz taşımacılığında bol miktarda yedek kapasite bulunduğunu ve navlun maliyetlerinin toplam mal maliyetinin sadece küçük bir bölümünü oluşturduğunu söyledi.

"Almanya'da konutlar hala aşırı değerli"

Amanya Merkez Bankası, ipotek maliyetlerinin artmasıyla geçen yıl fiyatların düşmesine rağmen Almanya'da konutları hala aşırı değerli olduğunu söyledi.

Sektör verilerine göre, sahibi tarafından kullanılan konutların fiyatı geçen yıl %4'ün biraz üzerinde düştü. Alman istatistik ofisi yılın ilk dokuz ayındaki düşüşü %8,9 olarak açıkladı.

Bundesbank, Almanya'nın mevcut demografik ve ekonomik durumuna dayanarak fiyatların olması gerekenin hala %15-20 üzerinde olduğunu tahmin ediyor.

Bundesbank aylık raporunda "Aşırı değerlenme, kayda değer bir azalmaya rağmen henüz tam olarak düzeltilememiş olabilir. Bu durum fiyat düzeltmeleri için belirli bir risk oluşturmaya devam ediyor." dedi.

Banka, Fiyat-gelir oranının referans değerinden %20 daha yüksek olduğunu ve emlak fiyatları, faiz oranları ve gelirler arasındaki uzun vadeli ilişkinin %10 ila %15 arasında bir aşırı değerlenme gösterdiğini belirtti.

Alman şirketler yatırım için yönünü ABD'ye çevirdi

 

Alman ekonomisi için küçülme beklentileri artıyor

 

Almanya’nın BDDK’sından Deutsche Bank’a son uyarı

 

Almanya'da yatırımcı güveni iyileşmeyi sürdürdü

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)