BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaMakro EkonomiTİM İhracat Talep Endeksi'nde ılımlı görünüm ----

TİM İhracat Talep Endeksi'nde ılımlı görünüm

TİM İhracat Talep Endeksi'nde ılımlı görünüm
29 Nisan 2024 - 11:02 www.finansgundem.com

İhracat Talep Endeksi, 2024 yılının Mart ayında aylık bazda %0,2 artış ve bir önceki yılın aynı ayına göre %0,3 azalış ile 100,3 oldu ve uzun dönem dengesine yakın, ılımlı görünümünü korudu

Türkiye İhracatçılar Meclisi, TİM İhracat Talep Endeksi ve TİM Pazar Dayanıklılık Endeksi'ne ilişkin yaptığı açıklamada, İhratcat Telep Endeksi'nde ılımlı görünümün sürdüğünü bildirdi.

TİM'in konuya ilişkin yaptığı açıklama şu şekilde:

"İhracat Talep Endeksi, 2024 yılının Mart ayında aylık bazda %0,2 artış ve bir önceki yılın aynı ayına göre %0,3 azalış ile 100,3 oldu ve uzun dönem dengesine yakın, ılımlı görünümünü korudu.

Euro Bölgesi’nde geçtiğimiz yılki ekonomik düşüş sürecinden yavaş da olsa çıkışın sinyalleri ve ABD’de sıkı para politikasına rağmen işsizliğin artmaması, talep endeksinin negatif görünüme geçmemesinin başlıca sebepleri olarak yorumlanabilir.

İhracat pazarlarının jeopolitik ve ekonomik risklere karşı direncini ölçen TİM Pazar Dayanıklılık Endeksi, 2024 yılı Mart ayında aylık bazda %0,4 artış, geçtiğimiz yılın aynı ayına göre de %0,3 azalış ile 99,7 oldu.

Genişleyici para politikası adımlarının gecikmesi ve Orta Doğu’daki jeopolitik sorunların çözümden uzak olması pazarlarımız genelinde dayanıklılığın pozitif sinyal vermemesine sebep olmaktadır."

Cevdet Yılmaz: 2024'te hedef 267 milyar dolarlık ihracat

 

İhracata tarım sektörü damga vurdu

 

Türkiye'nin Afrika’ya ihracatında Mısır zirvede

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)