BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemAlman şirketler yatırım için yönünü ABD'ye çevirdi----

Alman şirketler yatırım için yönünü ABD'ye çevirdi

Alman şirketler yatırım için yönünü ABD'ye çevirdi
19 Şubat 2024 - 08:30 www.finansgundem.com

Alman şirketleri yatırım için ABD'ye yöneliyor. Alman şirketleri geçen yıl ABD'deki projelerde bir önceki yıl 8,2 milyar dolar olan sermaye taahhütlerini 15,7 milyar dolara çıkararak

ABD, güçlü ekonomisi ve kazançlı vergi teşvikleriyle Alman şirketlerinin ilgisini çekerek rekor miktarda sermaye yatırımı çekerken, kendi iç pazarlarındaki ve en büyük ticaret ortakları olan Çin'deki koşullar kötüleşiyor.

Financial Times'ın bir yan kuruluşu olan fDi Markets tarafından derlenen verilere göre, Alman şirketleri geçen yıl ABD'deki projelerde bir önceki yıl 8,2 milyar dolar olan sermaye taahhütlerini 15,7 milyar dolara çıkararak Çin'de taahhüt edilen 5,9 milyar doları gölgede bıraktı.

ABD'ye giden miktar, 2023 yılında yurtdışındaki sıfırdan veya genişleme projelerine verilen toplam taahhütlerin yaklaşık yüzde 15'ini oluştururken, bu oran bir önceki yıl yüzde 6'ydı.

Yatırım patlaması, Biden yönetiminin ABD imalatını yeniden inşa etmek ve enerji dönüşümünü hızlandırmak amacıyla 400 milyar dolardan fazla vergi kredisi, kredi ve sübvansiyon sunan Enflasyon Azaltma Yasası ve Çipler ve Bilim Yasası'nı kabul etmesinden bu yana geçen ilk yılı kapsıyor.

Alman şirketleri 2023 yılında ABD'de 73'ü imalat sektöründe olmak üzere 185 sermaye projesi açıkladı. En büyük proje Volkswagen'in Scout Motors elektrikli araç iştirakinin Columbia, Güney Carolina'da yapacağı 2 milyar dolarlık yatırım oldu. Birleşme ve satın almalar ve diğer öz sermaye yatırımları gibi bazı yabancı yatırım türleri fDi Markets tarafından takip edilmemektedir.

Almanya'nın en büyük şirketlerinden BASF ve Siemens Energy'nin üst düzey yöneticileri, ABD hükümetinin pragmatik sanayi politikaları, güçlü bir uzun vadeli pazar görünümü ve tedarik zincirlerine artan odaklanmanın bir araya gelmesinin ABD yatırımlarını yönlendirdiğini söyledi.

Bu ay Charlotte, Kuzey Carolina'da 150 milyon dolarlık bir güç transformatörü tesisi kurmayı planladığını açıklayan Siemens Enerji'nin yönetim kurulu üyesi Tim Holt, "ABD'deki enerji altyapısının yeni yapılanmasıyla birlikte bu büyük yatırım potansiyelini görüyoruz" dedi.

Alman ekonomisi için küçülme beklentileri artıyor

 

Almanya'da yatırımcı güveni iyileşmeyi sürdürdü

 

Alman sanayisi tedarik zincirlerini geliştirmeye devam ediyor

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)