BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaMakro EkonomiAlman ekonomisi için küçülme beklentileri artıyor----

Alman ekonomisi için küçülme beklentileri artıyor

Alman ekonomisi için küçülme beklentileri artıyor
15 Şubat 2024 - 11:38 www.finansgundem.com

Almanya Sanayi ve Ticaret Ordası (DIHK) Avrupa'nın en büyük ekonomisinin bu yıl %0,5 küçülmesini beklediklerini açıkladı

Almanya Sanayi ve Ticaret Ordası (DIHK), yüksek enerji fiyatları, ağır bürokrasi, kalifiye işçi açığı ve zayıf iç talebin etkisiyle Avrupa'nın en büyük ekonomisinin bu yıl %0,5 küçülmesini beklediklerini bildirdi.

DIHK'nın 27.000'den fazla üye şirketle yaptığı ankete katılanların %35'i önümüzdeki 12 ay içinde işlerin kötüleşmesini beklerken sadece %14'ü iyileşme bekliyor.

Her beş şirketten üçünün ülkenin ekonomi politikasını bir iş riski olarak gördüğünü belirten DIHK anketi, şirketlerin %33'ünün önümüzdeki 12 ay içinde Almanya'daki yatırımlarını azaltmayı planladığını, %24'ünün ise genişleme planladığını ortaya koydu.

DIHK, "Şirketler arasındaki kötü ruh hali giderek daha da yerleşiyor" dedi ve Almanya'nın savaş sonrası tarihinde ekonominin ikinci kez iki yıl üst üste daralacağına işaret etti. Alman ekonomisi 2002 ve 2003 yıllarında daralmıştı

DIHK Başkanı Martin Wansleben yaptığı açıklamada "Bu, Almanya ve Avrupa'nın ciddiye alması gereken açık bir alarm sinyalidir" dedi.

Alman hükümeti bu yıl için ekonomik büyüme tahminini yayınlayacak gelecek hafta yayınlayacak. Konuyla ilgili bilgi sahibi bir kaynak, hükümetin büyüme tahminini sadece %0,2'ye düşüreceğini belirti.

Almanya NATO harcama hedefi̇ne ulaştı

 

Almanya'da yatırımcı güveni iyileşmeyi sürdürdü

 

Almanya'da ofis fiyatlarında büyük düşüş

 

 

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)