BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemAlmanya'da ofis fiyatlarında büyük düşüş----

Almanya'da ofis fiyatlarında büyük düşüş

Almanya'da ofis fiyatlarında büyük düşüş
12 Şubat 2024 - 10:51 www.finansgundem.com

Almanya'da ofis binaları pazarında fiyatlar 2003'ten bu yana görülen en büyük düşüşü yaşadı

Almanya'nın ofis binaları pazarı, yüksek finansman maliyetleri ve durgun ofise dönüş eğilimlerinin yatırımcı iştahını azaltması nedeniyle son yirmi yılın en keskin düşüşünü yaşadı.

Alman bankacılık birliği VDP tarafından yayınlanan verilere göre, gerileme dördüncü çeyrekte bir önceki yıla göre %13'lük bir düşüşle hızlandı. Yılın tamamında fiyatlar %10'dan fazla düşerek 2003'te kayıtların tutulmaya başlamasından bu yana en fazla düşüşü kaydetti ve 2024'ün başında daha fazla düşüş bekleniyor.

VDP Genel Müdürü Jens Tolckmitt, emlak sektöründeki krizin ofisleri konutlardan daha fazla etkilediğini söyledi. Almanya'nın ekonomisi tökezledikçe ve çalışanların tamamen ofise dönmesi konusundaki belirsizlik arttıkça, "ofislere olan talep durgun kalmaya devam ediyor" diye konuştu.

Deutsche Pfandbriefbank AG'nin hisseleri tüm zamanların en düşük seviyesine geriledi. Geçtiğimiz hafta başında Deutsche PBB, ticari gayrimenkul piyasalarındaki zayıflık nedeniyle olası zararları karşılamak için karşılıkları artırdığını açıkladı. Piyasaları sakinleştirmek amacıyla, yıl için fonlama ihtiyaçlarının zaten büyük ölçüde karşılandığını vurguladı.

VDP'den Tolckmitt'e göre, potansiyel ofis alıcıları hala çoğu satıcının sunmaya hazır olduğundan daha yüksek indirimler talep ettiğinden, Alman ticari gayrimenkulleri zayıf kalmaya devam edecek.

Almanya'da enflasyon geriledi

 

Almanya'nın sanayi üretimi geriledi

 

Almanya fabrika siparişlerinde yükseliş sürdü

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)