BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkAlmanya’nın BDDK’sından Deutsche Bank’a son uyarı----

Almanya’nın BDDK’sından Deutsche Bank’a son uyarı

Almanya’nın BDDK’sından Deutsche Bank’a son uyarı
16 Şubat 2024 - 17:52 www.finansgundem.com

BaFin kara para aklama konusunda gerekli düzenlemeleri geciktirdiği gerekçesiyle Almanya’nın en büyük bankasını Deutsche Bank’ı azarladı. Düzenleyici kurum konuyu takip eden banka içi gözetim görevlisinin yetki süresini de uzattı

FINANSGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

Almanya’nın mali düzenleme kurumu FinRa Deutsche Bank’ın kara para aklamanın önlenmesi kontrollerindeki kuruşları düzeltmesi için uyarıda bulundu. Financial Times’ın haberine göre bu uyarı dev Alman bankasının CEO’su Christian Sewing için yeni bir başarısızlık anlamı taşıyor.

Sewing, 2018'in başlarında CEO olduktan sonra Deutsche Bank'ın uzun süredir devam eden kontrol eksiklikleri ve suistimal skandalları mirasına son verme sözü verdi. CEO bankanın iç kontrol sistemlerini iyileştirmek için 2 milyar eurodan fazla para harcadı.

Ancak banka perşembe günü yaptığı açıklamada BaFin tarafından talep edilen işlem izleme sistemlerindeki iyileştirmelerin yalnızca “kısmen tamamlandığını” kabul etti.

ABD Merkez Bankası geçen yıl Deutsche Bank’ın 2015 yılına kadar çözmeyi vadettiği “güvensiz ve sağlıksız bankacılık uygulamalarını” düzeltmede ciddi derecede başarısız olduğu gerekçesiyle 186 milyon dolarlık para cezası vermişti. 2022 yılında ise denetim kurulu iç kontrollerin iyileştirilmesindeki gecikmeler nedeniyle yönetim kurulundaki diğer dokuz üyeyle birlikte Sewing’in ikramiye ödemesini sınırlamıştı.

BaFin perşembe günü yaptığı açıklamada, 2018'in sonlarında gönderilen özel gözetim sorumlusunun görev süresini Ekim 2024'e kadar uzattığını açıkladı. Gözetim sorumlusunun görev süresinin bu yılın bahar aylarında sona ermesi bekleniyordu.

Almanya’nın BDDK’sından yapılan açıklama, “BaFin işlem izleme için kullanılan bilgi teknolojileri sistemlerini iyileştirmek için özel önlemler aldı” ifadelerine yer verildi.

Deutsche Bank son tarihe kadar gereken düzenlemeleri gerçekleştiremezse tazminat ödemek zorunda kalabilir. Deutsche'nin geçen yaz başarısız bir teknoloji güncellemesinin ardından yoğun müşteri şikayetleriyle maruz kalmıştı. 2023'ün sonlarında BaFin, bankanın perakende bankacılık birimini denetlemek için ikinci bir özel gözetim sorumlusu görevlendirmişti.

BaFin iki yıldan kısa bir süre içinde ikinci kez Deutsche Bank’ı kusurlu kontrol birimleri nedeniyle para cezasıyla tehdit etti.

Düzenleyici kurum Almanya’nın en büyük bankasını en son 2022’nin sonlarında müşterileri tanıma kontrollerindeki kusurları konusunda programın gerisinde kalması gerekçesiyle tehdit etmişti. FT haberine göre bankaya yakın kaynaklar müşteri tanıma kontrolleri sorunlarının o tarihten bu yana çözüldüğünü ve Deutsche Bank’ın bu konuyla ilgili para cezası almaktan kurtulduğunu belirtiyor.

Deutsche Bank konuyla ilgili açıklamasında BaFin’in uyarısında “yeni bir bulgu” olmadığını söyledi ve son tarihe kadar “BaFin ile tam olarak iş birliği yapmaya ve gerekli kaynaklara yatırım yapmaya devam edeceklerini” vurguladı.

ECB’den bankalara şok uyarı

 

AB'den 6.9 milyar euroluk hidrojen yatırımları desteğine onay

 

AB, ekonomik büyüme tahminini aşağı yönlü revize etti

 

Lagarde: ECB'nin fazla veriye ihtiyacı var

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)