BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemBulgaristan'ın Euro Bölgesi'ne katılımı ertelenebilir----

Bulgaristan'ın Euro Bölgesi'ne katılımı ertelenebilir

Bulgaristan'ın Euro Bölgesi'ne katılımı ertelenebilir
18 Nisan 2024 - 15:51 www.finansgundem.com

Bulgaristan Merkez Bankası Başkanı Dimitar Radev, Euro Bölgesi'ne 1 Ocak yerine 2025 yılı sonlarında katılımının daha olası bir senaryo olduğunu belirtti.

Bulgaristan Merkez Bankası (BNB) Başkanı Dimitar Radev, Bulgaristan'ın Avrupa Merkez Bankası'nın (ECB) enflasyon hedefini haziran ayındaki verilerde tutturamaması durumunda, 2025'te Euro Bölgesi'ne planlanan katılımının aylarca ertelenebileceğini söyledi.

Bulgar Haber Ajansı'na (BTA) açıklamalarda bulunan Radev, "Bulgaristan haziran ayında enflasyon kriterini karşılayamaz ve bunu 2024 yılı sonlarında karşılayabilirse, Euro Bölgesi'ne 1 Ocak yerine 2025 yılı sonlarında katılmak bu aşamada daha olası bir senaryo." dedi.

ECB'nin bir sonraki iki yıllık yakınsama raporu Haziran ayında yayınlanacak. Euro para birimine katılmaya aday her adayın performansına ilişkin ülke bazında değerlendirmeler içerecek.

Bulgaristan'ın mart ayındaki yıllık enflasyonu yüzde 3,5'e düştü; Ancak bu, Euro Bölgesi'ne katılmaya yetecek kadar düşük olmayabilir. Katılmak için bir ülkenin enflasyon oranı, en iyi performans gösteren üç üye ülkenin oranının yüzde 1,5 puan üzerinde olamıyor.

Bulgaristan ve Romanya, Şengen’e katıldı

 

Schengen Bulgaristan ve Romanya'yı nasıl etkiler?

 

Bulgaristan para biriminde euroya ne zaman geçecek?

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)