BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaMakro EkonomiBoE Başkanı Bailey: Enflasyon yüzde 2 hedefine dönme yolunda----

BoE Başkanı Bailey: Enflasyon yüzde 2 hedefine dönme yolunda

BoE Başkanı Bailey: Enflasyon yüzde 2 hedefine dönme yolunda
21 Kasım 2023 - 13:50 www.finansgundem.com

BoE Başkanı Andrew Bailey, "Benim görüşüm, şu anda yüzde 2'ye geri dönme hedefinde olduğumuza dair işaretler gördüğümüzdür" dedi.

İngiltere Merkez Bankası (BoE) Başkanı Andrew Bailey, İngiltere'de enflasyonun BoE'nin yüzde 2'lik hedefine geri dönme yolunda olduğuna dair işaretler gördüğünü ancak fiyat artışının yüksek bir seviyede takılıp kalabileceğine dair riskler olduğunu bildirdi.

Parlamento'nun Hazine Komitesi'ne (TSC) konuşan Bailey, "Şahsen benim görüşüm, şu anda yüzde 2'ye geri dönme hedefinde olduğumuza dair işaretler gördüğümüzdür" dedi.

Bununla birlikte Bailey, İngiltere'nin boş pozisyonları dolduracak işçi eksikliğinin önümüzdeki dönemde fiyat artışı için bir risk oluşturduğu konusunda uyardı.

Enflasyonun 2023'ü BoE'nin beklediğinden biraz daha düşük bir seviyede tamamlamasını beklediğini ancak bunun çok fazla olmayacağını ifade eden Bailey, faizin şimdi artırılarak enflasyonun yüzde 2 hedefine getirilmesine çalışılması halinde, enflasyonun hedefin altına kayacağını da savundu.

BoE Para Politikası Komitesi'nin üyelerinden Catherine Mann ise enflasyon risklerinin bertaraf edilmesini sağlamak için daha yüksek faiz oranlarından yana olduğunu söyledi.

Mann, Hazine Komitesi'ndeki konuşmasında, "Evet, %2 hedefine olan bağlılığımızı pekiştirmek için şimdi daha fazla sıkılığın önemli olduğuna inanıyorum" dedi.

BoE Başkan Yardımcısı Ramsden uzun süre yüksek faizin korunmasını savundu

 

BoE'den bankalara stres testi

 

BoE'den "küresel ekonomide parçalanma kaynaklı riskler" uyarısı

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)