BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkBoE'den bankalara stres testi----

BoE'den bankalara stres testi

BoE'den bankalara stres testi
10 Kasım 2023 - 12:27 www.finansgundem.com

BoE, finansal sistem geneli için stres testinin ikinci ayağını 2024'te yapacak

İngiltere Merkez Bankası(BoE), bankaların, sigortacıların, piyasaların ve takas kurumlarının 10 gün boyunca faiz oranları ve riskli varlık fiyatlarını içeren şoklarla toplu olarak nasıl başa çıktıklarını incelemek için ilk sistem çapında stres testinin ikinci ayağına başlayacağını söyledi.

BoE, haziran ayında sektör çapında ilk stres testini ya da sistem çapında keşif senaryosunu (SWES) başlattığını duyurmuş ve bilgi toplamaya başlamıştı.

Banka, kullandığı teorik şokların, ekonomilerin pandemik kilitlenmelere girdiği Mart 2020'deki "nakde hücum "dan ya da geçen Eylül-Ekim aylarındaki yükümlülük odaklı yatırım (LDI) krizi sırasında İngiltere devlet tahvillerinin serbest düşüşe geçmesinden daha şiddetli, daha geniş kapsamlı ve kalıcı olduğunu söyledi.

Yapılan açıklamada, "2024 yılına kadar senaryo aşamasının ikinci turunu gerçekleştirmeyi ve SWES bulgularına ilişkin nihai raporumuzu 2024 yılı sonuna kadar yayınlamayı planlıyoruz" denildi.

Likidite için büyük talepler olduğunda piyasa oyuncularının nasıl başa çıktığını görmek isteyen BoE, "Banka dışı finansal kuruluşlar için bu turda, varsayımsal senaryomuzun bir sonucu olarak likidite ihtiyaçlarının nasıl değiştiğine ve buna karşılık olarak hangi eylemleri gerçekleştirdiklerine odaklanıyoruz" dedi.

BoE'den "küresel ekonomide parçalanma kaynaklı riskler" uyarısı

 

BoE faizleri 15 yılın en yüksek seviyesinde bırakabilir

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)