BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaMakro EkonomiBoE Başkan Yardımcısı Ramsden uzun süre yüksek faizin korunmasını savundu----

BoE Başkan Yardımcısı Ramsden uzun süre yüksek faizin korunmasını savundu

BoE Başkan Yardımcısı Ramsden uzun süre yüksek faizin korunmasını savundu
17 Kasım 2023 - 19:37 www.finansgundem.com

BOE Başkan Yardımcısı Dave Ramsden, enflasyonun sürdürülebilir bir şekilde yüzde 2 hedefine indirilebilmesi için faiz oranlarının bir süre daha "kısıtlayıcı" seviyelerde kalması gerektiğini vurguladı

İngiltere Merkez Bankası (BoE) Başkan Yardımcısı Dave Ramsden, ülkede enflasyonun bankanın hedeflediği seviyeye çekilebilmesi için faiz oranlarının daha uzun süre kısıtlayıcı kalması gerektiğini söyledi.

Bloomberg tarafından düzenlenen Profesyonel Ekonomistler Topluluğu Yıllık Toplantısı'nda konuşan Dave Ramsden, İngiltere Merkez Bankasının, enflasyonu bankanın hedeflediği yüzde 2 hedefine indirilebilmesi için faiz oranlarının bir süre daha "kısıtlayıcı" seviyelerde kalması gerektiğini vurguladı.

Bankanın 5 para politikası kurulu üyesi ile birlikte kurulun kasım toplantısında Faiz oranının yüzde 5,25'te tutulması yönünde oy kullandığını hatırlatan Ramsden sözlerini şöyle sürdürdü:

BoE Başkan Yardımcısı Ramsden, son enflasyon verisinin beklentilerin üzerinde yavaşlama gösterdiğini hatırlatarak "Ancak hizmet (sektörü) enflasyonu yüzde 6,6 ile çok yüksek kalıyor, bu da enflasyonist baskıların daha fazla kalıcı olduğuna işaret ediyor." ifadesini kullandı.

Ekonomistler faiz artış ihtimalinin çok zayıf olduğunu düşünüyor

İngiltere'de bu hafta açıklanan ve beklentinin üzerinde yavaşlama gösteren enflasyon verileri sonrasında, ekonomistler İngiltere Merkez Bankasının gelecek ayki toplantısında faizi artırma ihtimalinin çok zayıf olduğunu ve sıkılaşma döngüsünün sonlandığını düşünüyor.

Ulusal İstatistik Ofisi verilerine göre, İngiltere'de Tüketici Fiyat Endeksi (TÜFE), ekimde yıllık bazda yüzde 4,6 ile piyasa beklentisinden fazla yavaşlama gösterdi.

Enflasyon eylülde yıllık bazda yüzde 6,7 olmuştu.

Özellikle gelişmiş ekonomiler arasında uzun süredir en yüksek enflasyona sahip ülke olarak öne çıkan İngiltere'de, Aralık 2021'den bu yana artırılan politika faizine rağmen enflasyon yapışkan hale gelmişti.

BoE, ülkede faizin yüzde 0,1 olduğu Aralık 2021'de başlayan sıkılaşma döngüsünde politika faizini art arda 14 kez artırarak yüzde 5,25 ile ağustosta 15 yılın en yüksek seviyesine çıkardı. Banka, 18 ay süren sıkılaşma döngüsünün ardından faiz artışına ilk kez eylülde ara verdi ve faizi sabit tuttu.

Banka, ekim ayı enflasyonunun enerji fiyatlarındaki düşüş nedeniyle keskin şekilde gerileyeceği beklentisiyle 2 Kasım'daki toplantısında, faiz artışına ikinci kez ara vermişti.

Nabiullina: Faiz oranı bir süre daha yüksek kalacak

 

San Francisco Fed Başkanı Daly: Faiz artırımına erken son verilmemeli

 

Avrupa'da faiz artırım döngüsünün sonuna gelindi mi?

 

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)