BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemBM: Yoksulluk ve açlıkla mücadeledeki ilerleme tersine döndü----

BM: Yoksulluk ve açlıkla mücadeledeki ilerleme tersine döndü

BM: Yoksulluk ve açlıkla mücadeledeki ilerleme tersine döndü
21 Temmuz 2022 - 12:21 www.finansgundem.com

BM, pandemi, iklim değişikliği ve Ukrayna'daki savaş yüzünden küresel yoksulluk ve açlıkla mücadelede yıllardır süren ilerlemenin "benzeri görülmemiş biçimde tersine döndüğünü" açıkladı.

Birleşmiş Milletler (BM) Ekonomik ve Sosyal Konseyi (ECOSOC) Başkanı Collen Kelapile, 2030'a kadar aşırı yoksulluk ve açlığın bitirilmesi de dahil, kritik BM kalkınma hedeflerine yönelik finansmanın, Rusya'ya karşı Ukrayna'yı askeri ve finansal olarak destekleyen Batılı donör ülkeler tarafından ihmal edilebileceğine dair endişelerinin arttığını bildirdi.

Kalkınma, iklim ve çatışma sorunlarının yaşandığı alanların finanse edilmesi gerektiğini söyleyen Kelapile, bu sorunlarla yeterince ilgilenmemenin gelecekte daha yüksek maliyetlere neden olabileceği konusunda uyardı.

Zengin ülkeler fakir ülkelere yardım etmeli

Kelapile, onlarca yıllık kalkınma sürecinin olumsuz etkilenmesi, iklim değişikliğinin hasara yol açması ve Ukrayna'daki savaşın yaygın gıda güvensizliğine ve enerji krizine yol açması sebebiyle ECOSOC'un rolünün daha da önemli bir hal aldığını söyledi.

Kovid-19 salgını sırasında borçlanması kötüleşen ülkeler olduğunu anımsatan Kelapile, dünyada zengin ülkelerin salgının başka bir etkisi olan yoksul ülkelerin artan borçluluğuna ve bunun nasıl hafifletileceğine odaklanmaları gerektiğini savundu.

ECOSOC nedir?

BM'nin altı ana organından biri olan ECOSOC, ekonomik, sosyal ve çevresel olmak üzere üç alanda kalkınmayı geliştirmeye ve 193 BM üye ülkesinin kabul ettiği 2030 için 17 hedefe ulaşma çabalarını koordine etmeye odaklanıyor.

AB'den yoksul ülkelere 600 milyon euro destek

 

Savaş, Afrika'da yoksulları vurdu

 

2022'de 263 milyon kişi daha aşırı yoksulluk yaşayabilir

 

Afganlar artan yoksullukta organ ve çocuklarını satıyor

 

Uganda'da kıtlık nedeniyle 46 kişi açlıktan öldü

 

Dünya nüfusunun yüzde 10'u açlık sorunu yaşıyor

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)