BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaSigorta - BES ve HayatBlackRock CEO’sundan ‘emeklilik krizi’ uyarısı----

BlackRock CEO’sundan ‘emeklilik krizi’ uyarısı

BlackRock CEO’sundan ‘emeklilik krizi’ uyarısı
27 Mart 2024 - 16:34 www.finansgundem.com

Dünya nüfusu yaşlandıkça mevcut emeklilik sistemlerine ilişkin soru işaretleri de artıyor. BlackRock CEO’su Larry Fink mevcut emeklilik sistemlerinin gelecekte ciddi bir krizi beraberinde getireceğini söyledi

FINANSGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

BlackRock CEO’su Larry Fink salı günü üst düzey yöneticilere ve yatırımcılara gönderdiği yıllık mektupta tıp alanındaki gelişmelerin insan ömrünü artırdığını söyledi. Ünlü CEO emekli maaşları ile çalışma düzenlerinin yeniden düşünülmesini gerektiren bir ‘emeklilik krizinin’ yaklaştı konusunda uyardı.

Financial Times’ın haberine göre Fink daha önceki yazılarında hissedar kapitalizmine ve iklim değişikliğine olan ilginin artmasına yardımcı olmuştu. Birleşmiş Milletler’in 2050 yılına kadar her altı kişiden birinin 65 yaşın üstünde olacağına dair rapora atıfta bulunan ünlü CEO, 2019’da sermaye piyasalarının küresel kullanımının 11’de bir olduğuna dikkat çekti. Fink çalışanların yaşlılık dönemlerinde tasarruf edebilmesi için sermaye piyasalarının küresel kullanımının artırılması çağrısında bulundu.

BlackRock Başkanı, “İnsanların daha uzun yaşamalarına yardımcı olmak için muazzam miktarda enerji harcıyoruz. Ancak bu çabanın bir kısmı bile insanların bu ekstra yılları finansal olarak karşılamalarına yardımcı olmak için harcanmıyor. Bugün Amerika’da hükümetin ve şirketlerin çalışanlarına etkili bir şekilde ilettiği mesaj şu: ‘Tek başınasınız.’” ifadelerine yer verdi.

Fink, Amerikalıların tasarruf ettikleri ile ihtiyaç duyacakları para arasındaki uyumsuzluğu tanımlarken, "o kadar büyük ve acil bir sorun ki, hükümet ve şirket liderlerinin her zamanki işlerini durdurmaları ve silolarından çıkıp bir çözüm bulmak için aynı masanın etrafında oturmaları gerekiyor" açıklamasında bulundu.

BlackRock'un yönetim altındaki 10 trilyon dolarlık varlıklarının yarısından fazlası, kurumsal emeklilik fonlarını, bireysel emeklilik planlarını ve bireysel hesaplarını içeren emeklilik tasarruflarından oluşuyor.

Fink’in emeklilik sistemlerine yeniden odaklanması “enerji pragmatizmi” olarak adlandırdığı bir yaklaşımı savunmasıyla birlikte gerçekleşti. CEO sürdürülebilir yatırım konusundaki siyasi uyuşmazlıklara bir tür orta yol bulmaya çalışıyor.

CEO’nun daha önceki mesajları iklim değişikliği ve şirketlerin bu sürece yanıt verme sorumlulukları tartışmaları sırasında BlackRock’ı bir hedef haline getirmişti. Varlık yöneticisi ABD’deki Cumhuriyetçilerin liderlerin yönettiği eyaletlerde yatırım yetkilerini kaybetti. Demokrat aktivistlerse iklim değişikliği konusunda elinden geleni yapmadığı gerekçesiyle BlackRock yönetimini azarladı.

Fink, geçen yıl 17 ülkeye yaptığı gezilere atıfta bulundu. CEO dünyanın dört bir yanındaki politikacıların ve iş insanlarının enerji güvenliği için hem petrol hem de doğalgaza, enerji geçişi içinse yeşil enerjiye yatırım yapmayı planladıklarını yazdı.

Fink, “Liderler hâlâ iki enerji türüne de ihtiyacı olduğuna inanıyor. Enerji konusunda dogmatik olmaktan çok pragmatikler. Karbonsuzlaşmak kışın evini ısıtmaktan veya yazın evi soğutmaktan vazgeçmek anlamına geliyorsa kimse bunu desteklemeyecektir. Maliyet fahiş fiyatlara ulaşırsa da kimse bunu yapmayacaktır” uyarısında bulundu.

Emeklilik konusundaki endişelenen tek isim BlackRock CEO’su değil. ABD Kongresi son beş yılda 401(k) bireyse emeklilik ve diğer emeklilik planlarını daha kapsamlı ve etkili hale getirmeyi amaçlayan iki reform paketini kabul etti.

Emeklilik sağlayıcısı TIAA'nın CEO'su Thasunda Brown Duckett, birkaç yıldır Amerikalıların yaşlılıklarında ihtiyaç duyacakları ile biriktirdikleri arasında 4 trilyon dolarlık bir uçurum olduğunu belirtiyor.

Fink'in mektubu, somut çözümler önermekten çok sorunları gündeme getirdi. Ancak ünlü CEO Japonya'nın insanları daha uzun süre çalışmaya teşvik etmenin yollarını bulduğunu ve Avustralya'nın emeklilik garantisi olarak bilinen ulusal emeklilik tasarruf sisteminin daha fazla işçi için daha büyük emeklilik ikramiyeleri yaratmada etkili olduğunu örneklerini de paylaştı.

Ünlü CEO gençlerdeki umutsuzluk sorununu ele almak için daha fazlasının yapılması gerektiğini savunuyor. Fink ABD’nin emeklilik sistemindeki zayıflığa dikkat çekerek, “Gelecek nesiller bu ülke ve gelecekleri hakkında umutlu olmazsa ABD sadece insanların yatırım yapma talebini sağlayan gücü kaybetmekle kalmaz. Amerika onu Amerika yapan şeyi de kaybedecektir” uyarısında bulundu.

29 yaşında emekli oldu: Finansal özgürlüğün sırrını 5 maddede anlattı!

 

Erken yaşta yatırıma başlamak emekliliği kolaylaştırıyor

 

Genç yetişkinlerin G’si ebeveynlerine muhtaç

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)