BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaÖdeme SistemleriBitcoin sınırı zorluyor----

Bitcoin sınırı zorluyor

Bitcoin sınırı zorluyor
12 Şubat 2021 - 15:59 www.finansgundem.com

Bitcoin, şirketlerin kripto parayı ödeme sistemlerine dahil edecekleri açıklamaları ile 49 bin doları aşarak rekorunu güncelledikten sonra hafif gerilese de 50 bin dolar sınırını zorluyor.

Elon Musk’ın sosyal medya spekülasyonunu takiben Tesla’nın 1,5 milyar dolarlık Bitcoin satın alması ve ödemelerde Bitcoin kabul edeceği açıklamalarıyla son bir haftada hareketlenen kripto para piyasasında, yeni kurumsal yatırımcıların kripto dostu eylemleriyle Bitcoin 49 bine ulaşarak yeni rekorunu kırdı.

Tesla’nın ardından ABD’li ödeme kuruluşu Mastercard da bu yıl kullanıcılarına ağ üzerindeki ödemelerde bazı kripto para birimiyle ödeme seçeneği sunmayı planladığını açıklamıştı. Mastercard’ın kriptolardaki boğa piyasasını güçlendirmesinin ardından ABD’li banka grubu BNY Mellon da müşterilerinin dijital varlık saklama ve transfer etmelerini sağlayacak yeni bir bölüm oluşturduğunu duyurdu.

Ayrıca New York valiliği için seçimlerde yarışacağını açıklayan Demokrat Temsilci Andrew Yang de Twitter’da yaptığı bir paylaşımda seçimi kazanması durumunda New York şehrini bir “Bitcoin merkezi” yapmak istediğini söyledi.

Söz konusu kurumsal oyuncuların kripto para piyasasındaki etkinliğini artırmasıyla Bitcoin 50 bin dolara yaklaşarak yeni rekorunu kırdıktan sonra 47 bin 500 dolara çekildi.

Dogecoin’in yaratıcısı 2015’te hepsini satıp ikinci el araba almış

Elon Musk’ın Bitcoin hamlesi ne kadar doğru?

Twitter CFO'su "Bitcoin ödemelerini değerlendiriyoruz"

Mastercard'dan kripto paralar ile ödeme hamlesi

Tarihi banka kripto para işlemlerine başlıyor

 

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Harun12 Şubat 2021 18:32

    Birak bircoini, bizim borsanin bitcoini kontrolmatik. Aya roket gibi mubarek, kontrolmatik 7den 93 tl oldu 4 ayda. Piyasa degeri 3,7 milyar tl peh. Fk 265, pd/dd 65, ve kusda teknik analiz adi altinda 4 aylik hisseye gaz vermis seyh buhur.. Yarin rtalb gibi muritlerin aglama duvari olur.