BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaÖdeme SistemleriMastercard'dan kripto paralar ile ödeme hamlesi----

Mastercard'dan kripto paralar ile ödeme hamlesi

Mastercard'dan kripto paralar ile ödeme hamlesi
11 Şubat 2021 - 16:31 www.finansgundem.com

Geçtiğimiz haftalarda Visa'nın kripto alışverişini destekleyen pilot uygulamasını açıklamasının ardından bir başka ödeme devi Mastercard'dan da hamle gecikmedi. Şirket, bazı kripto para birimleri için destek sunmayı planladığını açıkladı.

Kredi kartı devinin duyurusu, Elon Musk'tan Tesla Inc'in 1.5 milyar dolarlık bitcoin satın aldığını ve yakında bunu bir ödeme şekli olarak kabul edeceğini açıklamasından sonra geldi.

Mastercard, müşterilerine ağından geçmeden de kripto para birimlerini kullanarak işlem yapmalarına izin veren kartlar sunuyor.

"Alışveriş yapanlar için daha fazla olanak sağlayacak"

Marketwatch'ta yer alan habere göre şirketten yapılan açıklamada, "Bu işi yapmak, alışveriş yapanlar ve trader'lar için çok daha fazla olasılık yaratacak ve tamamen yeni bir ödeme şekliyle işlem yapmalarına olanak sağlayacaktır. Bu değişiklik, tüccarları halihazırda dijital varlıklara akın eden yeni müşterilere açabilir" denildi.

Mastercard, tüm kripto para birimlerinin ağında desteklenmeyeceğini belirterek, dolaşımdaki yüzlerce dijital varlığın çoğunun uyum önlemlerini sıkılaştırması gerektiğini ekledi.

Visa’nın Bitcoin açılımı etkili olacak mı?

 

Elon Musk’ın Bitcoin hamlesi ne kadar doğru?

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)