BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaÖdeme SistemleriBitcoin ödüllü ilk kredi kartı----

Bitcoin ödüllü ilk kredi kartı

Bitcoin ödüllü ilk kredi kartı
07 Temmuz 2021 - 14:51 www.finansgundem.com

Visa ve BlockFi işbirliğiyle ödül olarak %2 Bitcoin kazandıran kredi kartı piyasaya sürülecek.

FINANSGUNDEM.COM - DIŞ HABERLER SERVİSİ

Kripto para hizmetleri şirketi BlockFi, Visa ile işbirliği içinde ödül olarak Bitcoin kazandıran ilk kredi kartını ABD’de piyasaya sürüyor. BlockFi’nin Bitcoin ödüllü kredi kartına yönelik ilk planları, ABD’de bulunan müşterileri için 2020’nin aralık ayında açıklanmıştı. Bu dönemde şirketin 400 bin müşterisi ise bekleme listesine girmişti.

BlockFi CEO’su Zac Prince bekleme listesindeki herkesin kredi kartlarını temmuz ayı sonundan itibaren kullanmaya başlayacağını tahmin ediyor. Yeni kredi kartı kullanıcılarına ücret ödemeden ya da kripto borsalarındaki karmaşık üyelik süreçleriyle uğraşmadan Bitcoin elde etme fırsatı tanıyor. Forbes’un haberine göre BlockFi ise kartı bir müşteri çekme aracı olarak kullanarak fayda sağlayacak.

Aynı zamanda kartla yapılan harcamalardan gelecek ücretler de gelir oluşturacak. BlockFi kurucularından Flori Marquez, “kripto sektörü 11 yıl önce ilk gerçekleştirilen Bitcoin ödemesinden bu yana çok yol kat etti” dedi. Açıklamasının devamında, “bugün neredeyse herkes kriptonun finans alanını şekillendirmede oynadığı önemli rolün farkında ve yeni kredi kartımız oyunu değiştiren yeni bir unsur olacak.

Bu kart günlük alışverişlerde Bitcoin kazanmayı kolaylaştıracak” ifadelerini kullandı. BlockFi ve Visa’nın Bitcoin ödüllü kartının kullanıcıları her alışverişlerinde %1,5 oranında Bitcoin kazanacak. Yıllık 50 bin doların üzerindeki harcamalarda ise ödül miktarı %2’ye çıkacak.

Yeni kullanıcılar için ödül oranı ilk 90 gün boyunca %3,5 olacak ve kullanıcıların kazandığı Bitcoin miktarı 100 dolara ulaştığında, ödül oranı normal seviyelere geri dönecek. Kart aynı zamanda yıllık kart ücreti ya da yurt dışı kullanımda ücret de bulundurmuyor. Bu ödüller ise geleneksel kredi kartlarına kıyasla oldukça rekabetçi.

Örneğin finansgundem.com'un derlediği bilgilere göre Bank of America’nın sağladığı kredi kartı müşterilerin tercih ettiği bir harcama kategorisinde %3 ödül verirken, market alışverişlerinde %2, diğer tüm alışverişlerde %1 ödül kazandırıyor. Ancak BlockFi’nin kartına bir rakip de yolda. Winklevoss ikizleri tarafından kurulan kripto borsası Gemini de Mastercard’la işbirliği içinde kripto ödüllü bir kredi kartını piyasaya sürmeye hazırlanıyor.

BlockFi’nin kredi kartı yalnızca Bitcoin olarak ödül ödemesi yaparken, Gemini kullanıcılarına borsalarında yer alan herhangi bir kripto parayla ödül verecek. BlockFi’ni kripto ödüllü kartının piyasaya sürülmesiyle aynı zamanda Visa’nın genişleyen kripto faaliyetlerinde de yeni bir gelişme ortaya çıkıyor. Elektronik ödeme şirketi Visa banka kartları için birkaç kripto şirketiyle işbirliği yaptı ve 2020’nin ilk yarısında kripto bağlantılı kartlarıyla 1 milyar dolarlık hacim yakaladı.

Ancak BlockFi ile gerçekleştirdiği işbirliğiyle ilk kripto ödüllü kredi kartını piyasaya sürüyor. 2021 yılında Visa Forbes’un Blockchain 50 listesinde yer aldı ve şirketin blockchainle ilişkili 150 patenti bulunuyor. Aynı zamanda dolara sabitlenmiş stablecoin USDC ile de bir entegrasyon söz konusu.

Visa Küresel Fintek Başkanı Terry Angelos, “kripto ödül programları tüketicileri kripto ekonomisine çekmek için iyi bir yol” dedi. Açıklamasının devamında, “BlockFi kripto ödüllü kredi kartı gibi giderek büyüyen dijital para birimi kullanıcılarına hitap eden programları görmekten heyecan duyuyoruz” ifadesini kullandı.

Bitcoin madencilerinin gelirleri katlandı

 

Bitcoin direnci zorluyor

 

Musk'ın yeni evi

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)