BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaÖdeme SistemleriBitcoin değeri neden düştü?----

Bitcoin değeri neden düştü?

Bitcoin değeri neden düştü?
15 Mart 2021 - 17:06 www.finansgundem.com

Bitcoin fiyatının dört saat içinde yüzde 6 düşmesinin ardındaki sebepler neler?

Bitcoin (BTC) fiyatı hafta sonu rekor seviyeyi gördükten sonra 4 saatten kısa sürede yüzde 6 oranında geriledi.

Zayıflayan momentumun ardındaki üç temel faktör şunlar: haftalık sıfırlama düzeltmesi, yüksek fonlama oranları ve şu ana kadar piyasayı yukarıda tutan stablecoin girişi.

Yeni haftalık mum ve sıfırlama düzeltmesi

Yeni bir haftalık mum açıldığında Bitcoin genellikle büyük dalgalanmalara sahne olur. Pazartesi günleri oluşan eğilim, Bitcoin'in haftanın geri kalanında nasıl performans göstereceğini belirleyebilir.

Analistlerden "Rekt Capital" tarafından belirtildiği üzere Bitcoin aşırı geri çekilme gördü. BTC fiyatındaki bu hareket, "geçici bir sıfırlama" olarak görülebilir. Trader şunları söyledi:

BTC kırmızı bölgeye doğru geri çekildi ve altına düştü. Şimdilik vakit var. Yani fiyat hala bu kırmızı kutulu alana toparlanabilir ve onu desteğe dönüştürebilir. Teknik olarak BTC dalgalı bir yeniden test sürecinde.

Bitcoin 55.000 dolarlık alandan toparlanamazsa, 46.700 dolarlık destek seviyesine doğru sert bir düzeltme görülmesi ihtimal dahilinde.

Vadeli işlem piyasası aşırı ısındı

Bitcoin fiyatı düşmeye başladığında, BTC vadeli piyasa fonlama oranı büyük borsalarda yüzde 0,1'in üzerinde seyrediyordu.

Bu durum, piyasanın ezici çoğunluğunun Bitcoin'i satın aldığını ve aşırı yoğun bir alım satım sürecinin oluştuğunu gösteriyor.

Bybt.com'dan alınan verilere göre son 24 saat içinde 194.541 trader, yaklaşık 1,83 milyar doları nakde çevirdi. Bu tutar, 21 Şubat'tan beri görülen en yüksek değer.

Bu tasfiye dalgası, Bitcoin'in 57.000 doların altına düşmesine neden oldu ve Cointelegraph Piyasalar analisti Michael van de Poppe, bunu kilit destek seviyesi olarak tanımladı.

Bitcoin bu kritik seviyeyi zar zor tutuyor. Yukarı doğru devam etmesi lazım, aksi takdirde fiyat bir alt destek seviyesine geriler.

Büyük mevduatlar ve stablecoin girişleri

Düşüş gerçekleşmeden önce, zincir üstü veri analizi platformu CryptoQuant, Gemini borsasında yüklü BTC birikimlerine dikkat çekti.

Gemini, Coinbase ile birlikte Amerika Birleşik Devletleri'nde önde gelen Bitcoin borsalarından bir ive ve genellikle "balina borsası" olarak kabul ediliyor.

Kullanıcılara ait soğuk cüzdanlardan, Gemini borsasındaki sıcak cüzdanlara 18.000 BTC  tutarında işlem gerçekleştiği netleşti. Borsalara giriş ortalaması, bu yoğun para yatırma işlemleri nedeniyle fırladı. Uzun pozisyondaysanız aşırı kaldıraç kullanmayın. CryptoQuant CEO / Ki Young Ju

Balinalardan gelen satış baskısına ek olarak, borsalara stablecoin girişlerinin görüldüğü son Bitcoin rallisi de bir başka düşüş işaretiydi. Ki, rallinin ABD'deki kurumlar yerine stablecoin'lerde tutulan kenara ayrılmış sermayenin bunu katalize ettiğini söyledi:

Coinbase Premium Endeksi, BTC fiyatı 20.000, 30.000, 40.000 ve 50.000 seviyelerini her aştığında önemli ölçüde yüksek ilerliyordu. Fiyat 60.000'i aştığında ise bu sefer olumsuza döndü. Bu durum, 60.000 boğa rallisinin ABD kurumları tarafından yönlendirilmediğini, hepsinin stablecoin'lerden geldiğini gösteriyor.

Bitcoin'de rekorun ardından büyük düşüş...

Musk'ın köpek sevgisi mi, coin sevgisi mi?

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)