BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaSigorta - BES ve HayatBir günde yüzümüze kaç defa dokunuyoruz?----

Bir günde yüzümüze kaç defa dokunuyoruz?

Bir günde yüzümüze kaç defa dokunuyoruz?
05 Mart 2020 - 12:25 www.finansgundem.com

Dünyayı etkisi altına alan korona virüs salgınına karşı hemen her ülkeden farklı önlem ve açıklamalar gelirken, maskelerin yeterli olup olmadığı tartışmaları da sürüyor. Uzmanlar ise en doğru yolun sık sık elleri yıkamak olduğunu söylüyor

Korona virüse karşı maske kullanımının yetersiz kaldığı tartışmaları sürerken, maske satışında fiyatların yükseltilmesi de bir başka tartışmaya neden oluyor. Uzmanlar ise, virüse karşı en doğru yolun sık sık elleri yıkamak olduğunu söylerken, bu konuda bir başka tartışma konusu da daha ortaya atıldı. Yüzünüze çok fazla dokunmak, ellerinizi ne kadar yıkarsanız yıkayın faydasız olabilir.

Enfekte bir kişinin yakınınızda öksürüp hapşırmasıyla virüs hava yoluyla bulaşabilir. Ancak virüs, en az 9 saat, muhtemelen günler boyu sert bir yüzeyde kalabilir. Bu nedenle gün içinde bulunduğunuz alanda dokunduklarınıza, ardından ağzınız, gözünüz, burnunuza dokunarak da korona virüs kapmanız mümkün ve bundan kaçınmak neredeyse imkansız. Ellerimizi yıkadığımızdan daha fazla yüzümüze dokunduğumuz gerçeği ise yapılan son araştırmalarda ortaya çıktı.  

Haftalardır yüzüme dokunamıyorum, çok özledim

Journal of Occupational and Environmental Hygiene adlı dergide yayımlanan bir çalışma, bir ofiste 3 saat boyunca çalışan 10 kişide yapılan deneyde kişilerin yüzlerine ortalama 15.7 kez dokunduklarını gösterdi. Güney Galler'de 26 öğrenciyle yapılan benzer bir çalışmada da, saatte 23 kez yüzlerine dokundukları ortaya çıktı. Daha büyük ölçekli bir araştırmada, ABD ve Brezilya'daki 250 insanın kamusal alanda saatte 3.6 kez yüzlerine dokunarak daha düşük bir ortalama kaydettikleri görüldü.

Kate Winslet, sağlık görevlisi olarak başrolünde oynadığı 'Contagion - Salgın' filminde bir insanın ortalama olarak yüzüne günde 3-5 ila 3 bin kez dokunduğunu söylüyordu.

Contagion(Salgın) filmi virüs salgınını nasıl öngördü?

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)