BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaYaşam-MagazinContagion(Salgın) filmi virüs salgınını nasıl öngördü?----

Contagion(Salgın) filmi virüs salgınını nasıl öngördü?

Contagion(Salgın) filmi virüs salgınını nasıl öngördü?
27 Şubat 2020 - 10:21 www.finansgundem.com

Korona virüs kısa sürede neredeyse tüm dünyaya yayıldı. Salgında ölenlerin sayısı 3 bine yaklaştı. Çin'in Vuhan şehrinde ortaya çıkıp dünya geneline bulaşan hastalık, 2011 yapımı 'Contagion (Salgın)' filmini gündeme getirdi.

Steven Sodeberg'in yönettiği ve Gwyneth Paltrow, Matt Damon, Jude Law, Kate Winslet gibi önemli oyuncuların yer aldığı film, yeni koronavirüsün görülmeye başlandığı ocak ayında iTunes’un ABD’de en çok kiralanan filmler listesinde bir anda ilk 10’a girdi.

Bugün bu listede 30. sırada olan film neden yeniden popüler oldu? Bir kurgu olan film yeni koronavirüs salgınını öngördü mü?

Filmde yaşananlar ve koronavirüs salgını arasındaki benzerlikler

9 yıl önce çekilen 'Contagion' filmindeki virüs de dünyaya Çin’den yayılıyor.

Filmde birçok kişinin ölümüne sebep olan virüs yarasadan insanlara geçiyor. Yeni koronavirüsün de yarasalardan bulaşmış olabileceği bugün değerlendirilen iddialar arasında.

'Salgın (Contagion)' filminde bulaştığı kişilerde ilk olarak gribe benzer semptomlar gösteren hastalık kısa sürede tüm dünyada binlerce kişiyi etkiliyor.

Filmin senaristi: Benzerlikler beni şaşırtmadı

‘Contagion’ senaristi Scott Burns, film ve bugün yaşananlar arasında görülen benzerliklerle ilgili bazıları bu durumu “esrarengiz” bulsa da “Ben o kadar şaşkın değilim” dedi. Burns, “Çünkü filmle ilgili araştırmalar yaparken konuştuğum tüm uzmanlar bana ‘böyle bir salgının çıkması zaman meselesi’ dedi” şeklinde konuştu. The Hollywood Reporter’e konuşan senarist, “Bu bilim insanlarından öğrendiğim şey bu gibi şeylerin olacağıydı” ifadesini kullandı.

Burns’un senaryo danışmanlarından Doktor W. Ian Lipkin ise Çin’deki korona virüs çalışmalarına yardımcı olmak için yola çıktığını belirtti.

Oyuncu Paltrow’dan maskeli paylaşım: Ben daha önce bu filmdeydim

‘Contagion’ filminde hastalığın ilk geçtiği kişi olan ve hayatını kaybeden oyuncu Gwyneth Paltrow ise sosyal medya hesabından yeni koronavirüs paylaşımı yaptı.

Paltrow, Fransa’nın başkenti Paris’e doğru yola çıkarken Instagram’da maskeli bir fotoğrafını paylaştı. ABD’li oyuncu “Paltrow’lar devam edecek ve uçakta bu şeyle uyuyacak. Ben daha önce bu filmdeydim. Güvende kalın. Tokalaşmayın. Sık sık ellerinizi yıkayın” dedi.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)