BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaFinans KulisBernanke zekiyse bunu yapar!----

Bernanke zekiyse bunu yapar!

Bernanke zekiyse bunu yapar!
12 Temmuz 2013 - 09:10 www.finansgundem.com

BusinessInsider’da Fed Başkanı Ben Bernanke’nin bundan sonra atacağı en akıllı adımın ne olacağını analiz etti

BusinessInsider’da yer alan bir analizde, ABD Merkez Bankası Fed’in son dönemdeki kararları değerlendirildi.
Analizde Fed Başkanı Ben Bernanke’nin Haziran ayında dile getirdiği geri çekilme takviminin bankanın satın alacağı 4 trilyon dolarlık tahvil kaldığına işaret ettiği belirtildi. Bernanke Haziran’da 2014 ortasına kadar tahvil satın alma programının tamamen sona erebileceğini söylemişti.
EN AKILLI HAREKET SÜRECİ HIZLANDIRMAK
Finansal danışmanlık ve yatırım danışmanlığı yapan Miller Tabak şirketinin Strateji Birimi Başkanı Andrew Wilkinson, geride belirli oranda satın alınacak tahvil kaldıysa, bu süreci hızlandırmanın piyasalar için daha akıllı bir hareket olacağını söyledi.
Müşterilerine not geçen Wilkinson, “Eğer Bernanke iyi bir öğrenciyse, son dönemde ciddi dalgalanmalar yaşayan piyasaların yararına hareket eder.  Bernanke aylık satın aldığı tahvillerin oranını artırırsa, düşük enflasyon konusundaki kararlılığını gösterir ve böylece Hazine Tahvilleri’nin faizinin de yükselmesinin önüne geçer. Böylece ekonominin iyiye gittiği yönündeki açıklamalarını da destekler” dedi.
ÖNCE SARSTI SONRA SAKİNLEŞTİRDİ
Geçen ay tahvil satın alma programını geri çekebileceği yönünde açıklama yapan Fed Başkanı Ben Bernanke, Çarşamba günü geri çekilme için istihdam piyasasındaki gelişmeleri ve enflasyonu izleyeceklerini söylerek piyasaları sakinleştirdi.
Geçen ayki açıklamanın ardından borsalarda büyük bir satış dalgası başlamış, ABD Hazine Tahvilleri’nin faizi yükselmişti. Bernanke Çarşamba günkü açıklamasıyla Hazine Tahvilleri’nin faizini de düşürdü. ABD Merkez Bankası ayda 85 milyar dolarlık tahvil satın alıyor.
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)