BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkBankalarda likidite fazlası eğilimi ----

Bankalarda likidite fazlası eğilimi

Bankalarda likidite fazlası eğilimi
01 Kasım 2023 - 14:26 www.finansgundem.com

TCMB'nin net fonlaması 31 Ekim itibariyle eksi 228,6 milyar dolar olarak kaydedildi. Bankacılık sektöründe para politikası etkinliği açısından riskli olarak değerlendirilen likidite fazlası devam ediyor.

Bankacılık sektöründe likidite fazlası eğilimi devam ediyor. Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) verilerine göre, 31 Ekim itibariyle net fonlama eksi 228,6 milyar dolar olarak kaydedildi. Kaydedilen likidite fazlası eylül ayı sonundan bu yana en yüksek fazla oldu.

Diğer taraftan, TCMB taraflı Döviz karşılığı TL swap piyasasında 31 Ekim'deki işlemler sonrası, döviz swap stoku 55 milyar dolar oldu. Bloomberght'de yer alan habere göre, altın karşılığı TL swap piyasasında ise aynı günkü işlemler sonrası swap stoku 3,2 milyar dolar olarak kaydedildi.

31 Ekim'de döviz depo stoku 290 milyon dolar oldu. Gün sonu toplam swap pozisyonu ise döviz depolar dahil 58,2 milyar dolar olarak kaydedildi.

TCMB'den TL'ye dönüş hamlesi

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)