BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkBankalar bu süreçten kazançlı çıktı----

Bankalar bu süreçten kazançlı çıktı

Bankalar bu süreçten kazançlı çıktı
31 Temmuz 2013 - 08:38 www.finansgundem.com

Merkez bankalarının uyguladığı farklı politikalar ile artan volatilite bankaların kazançlarına önemli destek sağladı

Kriz döneminde değişik para politikalarının uygulanması bankaların bu süreçten kazançlı çıkmasına yol açtı. Özellikle foreks piyasalarında yapılan işlemlerle Credit Suisse ve Goldman Sachs gibi dev bankaların artan volatilite döneminde kazançları arttı.
Citigroup döviz piyasaları başkanı Bernie Sinniah, yüksek volatilitenin, yüksek hacim ve çok alternatif sağladığına dikkat çekti.
HSBC’nin geçtiğimiz hafta yayınladığı rapora göre Haziran’da hacmi 5.7 trilyon dolarlık rekor seviyeye tırmanan dev piyasada 2012’de Deutsche Bank ve Barclays en yüksek geliri sağlayan bankalar oldu.
ABD’de son dönemde gelen verilerin ülke ekonomisinde toparlanmayı işaret etmesiyle FED’in tahvil alım programından sınırlamaya gitmesi beklentisi gündeme geldi. Buna karşılık Avrupa Merkez Bankası ve Japonya tarafında ise yeni teşviklerin sinyali verildi. Bu haberlerin etkisiyle JP Morgan Küresel FX volatilite endeksi, Haziran 2012’den bu yana en yüksek seviyeye geldi.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)