BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkBankacılıkta büyük skandal----

Bankacılıkta büyük skandal

Bankacılıkta büyük skandal
18 Şubat 2013 - 10:54 www.finansgundem.com

Bireysel kredilerdeki usulsüz sigorta satışları, üst düzey banka yöneticilerinin attığı e-posta ile belgelendi


Bireysel kredilerdeki usulsüz sigorta satışları, üst düzey banka yöneticilerinin attığı e-posta ile belgelendi. Bazı yöneticiler, banka personeline ‘Kriterlere bakmayın, siz satışı gerçekleştirin’ diye talimat vermiş.
BANKACILIKTAKİ E-POSTA SKANDALINA YENİSİ EKLENDİ
Tüketicilerle bankaları karşı karşıya getiren, bireysel kredilerdeki usulsüz sigorta satışları belgelendi. BDDK ve Hazine Müsteşarlığı’nın tüketicilerden gelen şikayetler üzerine başlattığı incelemede, konut, taşıt ve ihtiyaç kredilerinde yapılan sigortaların bankaların üst yönetiminden gelen talimatlar doğrultusunda gerçekleştirildiği belirlendi.
İncelemede ele geçen e-postalarda, Banka yöneticilerinin, personeline ‘Kriterlere bakmayın, siz satışı gerçekleştirin’ şeklinde talimat verdiği tespit edildi. STAR’ın ulaştığı, Türkiye’nin önde gelen bir özel bankasından personele gönderilen mailde personelden TÖG olarak nitelendirilen ‘tüketici ödeme güvencesi’ne ağırlık verilmesi istenilerek, bunu gerçekleştirmek için kriterlerin yerine getirilip getirilmediğinin fazla incelenmemesi talimatı verildi.
5 Ocak 2012 tarihli e-postada, “Şartların yerine geldiğine çok bakmayacağız. Yoksa biz sıkıntıya düşüyoruz” ifadelerine yer verildi. E-postada kredi kullandırımı konusunda hedeflerin yakalandığını ancak sigorta hedefine ise henüz ulaşılamadığı da belirtilerek, en az üç krediden birisine mutlaka sigorta satılması gerektiği vurgulandı. Aynı e-postada, bir hamburger firmasının ‘büyük seçim isterim’ sloganı hatırlatarak, personelin de her zaman büyük düşünmesi gerektiğine dikkat çekildi.
BDDK ve Hazine Müsteşarlığı denetim elamanlarının yaptığı incelemelerde bir çok bankada tüketicilere haber verilmeden sigorta satışı yapıldığı belirlendi. İnceleme sırasında elde edilen iç yazışmalarda, usulsüz sigorta satışlarının talimatının da üst düzey banka yönetiminden geldiği tespit edildi. Her iki kurumun da incelemesi son aşamaya geldi.
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)