BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaFinans KulisBankacı bankayı soydu----

Bankacı bankayı soydu

Bankacı bankayı soydu
01 Şubat 2013 - 07:44 www.finansgundem.com

Büyük bir bankanın nakit yetkilisi, kasadan eşinin hesabına aktardığı 270 bin lirayı şans oyunlarına yatırıp kaybetti

Banka yetkilisi, çalıştığı şubenin paralarıyla şans oyunu oynadı ve kaybetti. Muhasebe hileleriyle paraları gizleyen banka  çalışanı en sonunda yakayı ele verdi. Sabah'ın haberine göre, İstanbul'da büyük bir bankanın Fulya şubesinde nakit yetkilisi olarak çalışan B. K. şans oyunlarına meraklı bir insandı. Sorumluluğu altındaki kasadan eşinin hesabına para aktaran B. K. çeşitli muhasebe hileleri ile bu durumu banka yöneticilerinden gizledi. Eşinin hesabına aktardığı paralarla şans oyunu oynamaya başlayan B. K. çektiği 42 bin lirayla 60 bin lira ikramiye kazandı. B. K. daha sonra 248 bin lira çekti ve yine şans oyunlarına yatırdı. Ama bu kez şans yüzüne gülmedi ve parayı batırdı. Banka yöneticileri durumu anlamasın diye elinden geleni yapan B. K. kasa defterindeki fiziki noksanı gizledi, sistemde olmayan bakiyeleri zapta aldı. Bir dizi hileli muhasebe işlemi yapan B. K. yine de banka yöneticilerinin durumdan haberdar olmasını daha fazla engelleyemedi.
KASADAN NAKİT OLARAK ALDI
Kasadaki açığın belirgin hale gelmesi üzerine müfettişler hesaplar üzerinde inceleme yaptı. Bankanın toplam 270 bin lirasını bahis oyunlarında kaybettiği tespit edilen B. K.'nin bazı zamanlar bankadan nakit olarak para çıkardığı ve bu paraları ATM cihazlarını kullanarak çeşitli hesaplara yatırdığı belirlendi. B. K. zimmetine geçirdiği meblağın 19 bin lirasını iade etse de adli soruşturmadan kurtulamadı. Bankanın şikâyetçi olduğu B. K. ve eşi hakkında "zincirleme zimmet" suçundan ağır ceza mahkemesinde dava açıldı. B. K. hakkında benzer bir suçtan İstanbul 8. Ağır Ceza Mahkemesi'nde de bir davanın sürdüğü öğrenildi.
ETİKETLER :
YORUMLAR (3)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)