BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkBanka hisselerinde yeniden ralli beklentisi----

Banka hisselerinde yeniden ralli beklentisi

Banka hisselerinde yeniden ralli beklentisi
25 Haziran 2020 - 14:51 www.finansgundem.com

Yatırımcıların bankalar üzerindeki endişeleri ortadan kalktıktan sonra banka hisseleri ralli yapabilir

FINANSGUNDEM.COM - DIŞ HABERLER SERVİSİ

Banka hisselerinde ABD Merkez Bankası FED’in bugün açıklayacağı stres testi sonuçları da dahil olmak üzere birçok sorun var. Yatırımcılar ayrıca düşük faiz ortamının ve krizle birlikte temerrüte düşen kredi oranının artmasının bankaların gelirlerini düşüreceğini düşünüyor.

Yatırımcıları ayrıca korona virüs vaka sayısı yeniden artmaya başlarken kısıtlamaların kalkmayacağı endişesi sardı.

Yine de 2008 krizinin çıkış noktası bankalar olduğu için yatırımcılar ve stratejistler bankalara karşı aşırı ön yargılı yaklaşıyor.

Araştırma şirketi BCA’nin Yatırım Stratejisti Doug Peta, banka hisselerinin uzun vadeli yatırım için ideal olduğunu söyledi.

KBW Bank Endeksi ABD’nin en büyük 24 bankasından oluşurken ABD Merkez Bankası FED’in 2022’ye kadar faizleri sıfır seviyesinde tutmaya devam edeceğini söyledikten sonra düşüşe geçti.

ABD’nin dört bankası olan J.P. Morgan Chase, Bank of America, Citigroup ve Wells Fargo ise ortalama olarak defter değerinin 1,2 katı değerinde işlem görüyor.

Bu beş büyük banka Goldman Sachs veya Morgan Stanley gibi sadece yatırım bankacılığı işinde olmayıp gelirlerini ticari bankacılık üzerinden çeşitlendirmeyi başardı.

Peta bankaların performansını belirleyecek etkenleri şöyle sıraladı: FED’in stres testi sonuçları, kredilerin geri dönüşü ve faiz oranları. Stratejist Banka hisseleri üzerinde çok fazla sorunun olduğunu kabul ederken özellikle uzun vadeli düşünen yatırımcılar için yatırım fırsatı olduğunu düşünüyor.

Bankalarda ‘ test’ stresi

Fed'den banka stres testleri için açıklama

Dip yapan banka hisselerinin alıcısı yok

 

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Tespit 25 Haziran 2020 18:36

    Nereye kadar böyle olacak bekliyoruz uzun süreceğini sanmıyor bankasız hiç Birs ey olmaz bankalar kendi hissesini bile almıyor yazık...