BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkBankalarda ‘ test’ stresi----

Bankalarda ‘ test’ stresi

Bankalarda ‘ test’ stresi
28 Mayıs 2020 - 14:54 www.finansgundem.com

ABD Merkez Bankası FED’in yıllık stres testi sonrası bankalar temettü kesintisine gidebilir

FINANSGUNDEM.COM - DIŞ HABERLER SERVİSİ

Birçok analist korona virüs pandemisinin ekonomiyi vurmasına rağmen bankaların temettü kesintisine gitmeyeceğinden emindi. Şimdi ise ABD Merkez Bankası FED’in stres testi sonuçları bekleniyor.
Keefe, Bruyette ve Woods gibi finans kurumlarında çalışan analistler, stres testine tutulan büyük ABD bankaların arasında herhangi bir temettü kesintisi beklemiyor. Analistlere göre stres testi yapılan bankaların en az 2020’nin sonuna kadar temettü ödemelerinde değişikliğe gitmezken herhangi bir hisse geri alım programı da yapmayacak.
Brian Kleinhanz liderliğindeki analistler ise geçtiğimiz gün yayınladıkları raporda yatırımcıları bankaların temettü kesintisine gidebileceği konusunda uyardı. Analistlere göre bankalar Fed’in stres testinden kalırlarsa Goldman Sachs, Citigroup, J.PMorgan Chase gibi dev bankaların temettü ödemeleri risk altına girer.
2010 yılında ABD Başkanı Barrack Obama tarafından imzalanan Dodd-Frank bankacılık reformu mevzuatının bir parçası olarak ABD'de faaliyet gösteren büyük ABD bankalar ve aracı kurumların yeterli sermaye sahip olduklarından emin olmak için yıllık olarak teste tutulur. Dodd-Frank Yasası Stres Testi (DFAST) olarak adlandırılan teste bankalar bütün olumsuz senaryolar üzerinde değerlendirmeye tutulur.
Kapsamlı Sermaye Analizi ve İncelemesi (CCAR) denilen testin ikinci aşamasında ise olumsuz senaryolar altında bankaların planlanan hisse geri alımları ve temettü ödemelerine yeterli sermayesi olup olmadığı test edilir.
FED stres testinin sonuçlarını geçen sene 31 Mayıs’ta paylaştı. Bu yıl için kesin bir tarih verilmese de analistler 29 Mayıs-5 Haziran tarihleri arasında FED’in açıklama yapmasını bekliyor. Gerçek sonuçlar ise 25 Haziran gibi halkla paylaşılacak.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)