BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkDip yapan banka hisselerinin alıcısı yok----

Dip yapan banka hisselerinin alıcısı yok

Dip yapan banka hisselerinin alıcısı yok
18 Mayıs 2020 - 10:06 www.finansgundem.com

Pandeminin en çok seyahat ve eğlence sektörünün hisselerini vurduğunu düşünüyorsanız gelin Avrupalı bankaların hisselerine bakalım

FINANSGUNDEM.COM - DIŞ HABERLER SERVİSİ

Borsalar Mart ayında dip seviyesini gördükten sonra toparlanma dönemine girdi. Bankalar ise dipte kalmaya devam ediyor. Banka hisselerinin tarihi dip seviyeleri görmesi ve stratejistlerin al önerilerine rağmen yatırımcılar bankalara yatırım yapmaktan çekiniyor.

Euro bölgesi bankacılık hisselerinin bir göstergesi olan Euro Stoxx Banks Endeksi, geçtiğimiz hafta tüm zamanların en düşük seviyesine geriledi. İngiltere, İsviçre, İskandinav ve Polonya gibi Euro bölgesine dahil olmayan Avrupa bankalarını da içeren Stoxx 600 Banka Endeksi yılbaşındaki seviyesinden %43 düşerek tarihi en düşük seviyesine çok yaklaştı. Avrupa’da bankacılık hisseleri seyahat hisseleri ile birlikte en kötü performans gösteren iki sektör.

Candriam Investors’ın varlık yöneticisi Nadege Dufosse, bankaların piyasa değerinin defter değerine oranı (PP/DD) tahmininin 2008 finansal krizinin bile altına indiğinin ve normalleşme başladığı zaman bankacılık hisselerinin en cazip sektör olabileceğini söyledi.

Bank of America stratejisti Sebastian Raedler, bankaların Euro bölgesi büyüme momentumundaki mevcut zayıflığı tam olarak yansıtmasa da, hisselerin kısa vadeli bir ralli potansiyeli olduğunu söyledi. Bankaya göre PMI verileri ve tahivil getirilerindeki düzelmeyle birlikte bankacılık hisseleri dördüncü çeyrekte %30 artacak. Bankacılık sektörü için yukarı yönlü tahminleri yanlızca BofA stratejistleri yapmadı. Bloomberg News tarafından derlenen stratejistlere göre Stoxx 600 Bankalar endeksindeki hisseler önümüzdeki 12 ay içinde %39 artacak.

Bankaların 2020 yılı ilk çeyrek dönem kar ve zararları

Avrupa'da bankalar değersizleşti

Avrupa Merkez Bankası faizleri değiştirmedi

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)