BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkBank of America’yı şok eden pandemi cezası: 225 milyon dolar----

Bank of America’yı şok eden pandemi cezası: 225 milyon dolar

Bank of America’yı şok eden pandemi cezası: 225 milyon dolar
18 Temmuz 2022 - 15:31 www.finansgundem.com

ABD hükümet teşvikleri hesaplarını donduran Bank of America düzenleyici kuruluşların hedefi oldu. Dev banka ihtiyacı olan insanlara ödemeleri zamanında ulaştırmadığı için 225 milyon dolar ceza ödeyecek

FINANSGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

ABD’li iki düzenleyici kuruluş Wall Street devi Bank of America’a 225 milyon dolarlık para cezası verdi. Cezanın sebebiyse bankanın ABD’de pandemi süresince verilen işsizlik ödeneklerinin dağıtılması için devlet tarafından kullanılan ön ödemeli banka kartı hesaplarının yanlış kullanılması. Federal yetkililer bankanın yanlış uygulaması nedeniyle bireylerde oluşan zararın tazmin da edilmesi gerektiğini de açıkladı. The New York Times’ın haberine göre bankanın sadece bu sebeple ödemesi gereken miktar bile yüzlerce milyon doları aşabilir.

ABD Tüketici Mali Koruma Bürosu, hatalı bir dolandırıcılık tespit programı nedeniyle, Bank of America'nın hesapları uygunsuz bir şekilde dondurduğunu ve hesapların açılmasını isteyen müşterileri engellediğini açıkladı. Bankanın 2020 ve 2021 yıllarında bireyleri umutsuzca ihtiyaç duyulan fonlardan mahrum bıraktığı ifadeleri açıklamaya eklendi.

Tüketici Büro Amiri Rohit Chopra konuyla ilgili açıklamasında, “Vergi mükellefleri, pandemi vurduğunda ekonomiyi çöküşten kurtarmak için gerekli fonları ailelere ve küçük işletmelere dağıtması için bankalara güvendiler. Bank of America, yasal yükümlülüklerini yerine getiremedi. İşler bunaltıcı hale geldiğinde, adım atmak yerine, geri adım attılar” dedi.

‘Asıl sorumlu yolsuzluklarla kuşatılan hükümet sistemi’

Bank of America ise sorunların dolandırıcılık iddialarıyla kuşatılmış olan hükümet sistemlerinden kaynaklandığını söyledi.

Bankanın sözcüsü Bill Halldin, “Pandemi daha önce görülmemiş boyutta suç aktivitelerine yol açtı. Yasadışı başvuru sahipleri, hükümetlerin on milyarlarca dolarlık ödemeleri onaylamasına neden oldu. Bank of America'nın eyaletlere verdiği destek, hükümetin 14 milyondan fazla kişiye 250 milyar dolardan fazla pandemi işsizlik ödeneği vermesini sağladı ve genel olarak Amerikalılara diğer bankalardan daha fazla pandemi yardımı dağıttı” açıklamasında bulundu.

Finansgundem.com’un derlediği bilgilere göre, pandemi döneminde Bank of America, işsizlik ödeneklerinin ve diğer yardımların yerine ulaşabilmesi için bir dizi eyaletle sözleşme imzalamıştı. Birçok eyalette, bu ödemeler doğrudan mevduat yoluyla yapıyordu. Ancak 12 eyaletteki pandemi ödemeleri ön ödemeli banka kartları üzerinden dağıtıldı.

Pandeminin başlangıcında işsizlik rakamlarının artmasıyla, eyaletler federal desteklerle birlikte işsizlik yardımlarını genişletmişti. Bu süreçte sahte bildirimler de ortaya çıktı ve meşru hak sahiplerinin kartları ve fonları çalındı. Bank of America ise buna cevap olarak otomatik dolandırıcılık filtresi üzerinden yardımları dağıtmaya başladı.

BofA’nın ödeyeceği miktar çok daha fazla

Tüketici bürosuna göre, banka, paralarına yeniden erişmeye çalışanların taleplerini internet veya şubelerde almayı reddetti. Bunun yerine onları bekleme sürelerinin saatlere kadar uzadığı bir çağrı merkezine yönlendirdi müşterilere yetersiz destek sundu.

Ceza gereği Bank of America’nın tüketicilere alıkoyulan paranın geri ödemesinin yapılması ve etkilenen her bir bireye geçen süre göz önünde bulundurularak ‘zarar ödemesi’ gerekiyor.

Bir tüketici bürosu sözcüsü, uygunsuz hesap dondurma işlemlerinin 100 bin kart sahibine zarar verdiğini öngörüyor. Büro, telafi ödemelerinin toplamda "yüz milyonlarca dolar" olmasını beklediğini söyledi. Bu ödemelerden ayrı olarak, büro bankaya 100 milyon dolar para cezası verdi ve ABD Para Birimi Denetleme Ofisi ise bankayı 125 milyon dolar para cezasına çarptırdı.

Bankanın, tüketici bürosuna bireylere geri ödeme yapma planını sunmak için 90 günü olacak. Halldin, bankanın tazminat için uygun olanlar bireylerle iletişim kurmayı planladığını söyledi.

ABD'li bankaların ikinci çeyrek karlarında düşüş

 

Allianz’a 6 milyarlık dolandırıcılık cezası!

 

Mali denetim devinde kopya skandalı: 100 milyon dolar tazminat

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)