BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaFinans KulisBAE'de şok Türkiye iddiası!----

BAE'de şok Türkiye iddiası!

BAE'de şok Türkiye iddiası!
21 Temmuz 2013 - 07:52 www.finansgundem.com

Birleşik Arap Emirlikleri’nde çıkan Türkiye'deki yatırımlara dair iddialara yanıt geldi

Birleşik Arap Emirlikleri’nin (BAE), Ankara’nın Mısır politikasına tepki olarak “Türkiye’deki yatırımlarını geri çektiği ve sanayi faaliyetlerini süresiz olarak durdurduğu” öne sürüldü.
Ancak Türk makamları bu yönde herhangi bir gelişme yaşanmadığını BAE merkezli haberin spekülasyon olabileceğini belirtti. Elaph haber sitesi çıkışlı olan iddia bölge ülkelerinde de ilgi uyandırdı. Foreign Policy, The Atlantic ve Al Monitor gibi saygın medya organlarına da yazan Mısır’ın ünlü siyasi yorumcusu Besim Sabri, Twitter hesabından ve “haber doğru ve inanılmaz” ifadesini kullandı.
BAE, DARBEYİ KUTLAMIŞTI
Körfez bölgesinin ünlü siyasi yorumcusu Sultan El Kassımi de Twitter’dan haberin doğru olduğunu iddia etti. Müslüman Kardeşler’e karşı en mesafeli bölge ülkelerinden olan BAE, Mısır’daki darbenin ardından askeri yönetimi Suudi Arabistan ve Katar ile birlikte kutlayan ilk ülkelerden olmuştu. Türkiye’de 73 BAE sermayeli firma faaliyet gösteriyor. Bu firmaların faaliyet alanları ağırlıklı olarak gayrimenkul, inşaat, toptan ve perakende ticaret ve imalat sanayisi. BAE firmaları içinde Türkiye’de en ünlü olan ise SAMA Holding’de hissesi bulunan El-Maktum’un sahip olduğu Emaar Properties. Şirket Türkiye’de sağlık, alışveriş merkezleri, oteller ile gayrimenkul sektörlerine odaklı projeler yürütüyor.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)