BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemAvusturya ve Macaristan'dan Sırbistan'a 'göçmen' yardımı----

Avusturya ve Macaristan'dan Sırbistan'a 'göçmen' yardımı

Avusturya ve Macaristan'dan Sırbistan'a 'göçmen' yardımı
06 Ekim 2022 - 17:27 www.finansgundem.com

Avusturya ve Macaristan, son dönemde "patlama yaşayan" göçmen akınını durdurmak için Sırbistan'a yardım edecek.


Göçmen meselesini sağlıklı yönetmek için Belgrad'da düzenlenen toplantı sonrası Avusturya İçişleri Bakanı Gerhard Karner, Macaristan Dışişleri ve Ticaret Bakanı Peter Szijjarto ile Sırbistan İçişleri Bakanı Aleksandar Vulin ortak basın toplantısı düzenledi.

Karner, sınır ötesi suçların sınır ötesi iş birliği getirdiğini söyleyerek, "Avusturya, göç krizinden büyük ölçüde etkilenen ülkelerden. Bu yılın başından bu yana 58 bin kişi sığınma talebinde bulundu ancak birçoğu gerekli koşulları yerine getiremiyor" diye konuştu.

Sınır güvenliği için ortak çalışacaklar

Avusturya, Macaristan ve Sırbistan'ın sınır güvenliği noktasında ortak çalışacaklarını söyleyen Karner, Avusturya polisinin Avusturya-Macaristan ve Sırbistan-Macaristan sınırında görev alacağını bildirdi.

Szijjarto da ülkesinin iki taraftan göç baskısı yaşadığına değinerek, "Doğu'dan Ukraynalı göçmenler geliyor. Bugüne kadar Macaristan'a 1,5 milyon kişi geldi. Sırbistan ile olan güney sınırı ise sürekli bir baskı hatta kuşatma altında" dedi.

'Göçmen sayısı inanılmaz'

İnsan kaçakçılığı yapanların silahlı olduğunu ve polise ateş açmakta tereddüt etmediğini açıklayan Szijjarto, "Göçmen sayısı inanılmaz. Macaristan, Sırbistan sınırından gelen 195 bin yasa dışı göçmeni durdurdu" diye konuştu.

Szijjarto, son dönemde Balkan rotasının yeniden baskın olmaya başladığını ifade ederek, Sırbistan'ın iş birliğinde AB sınırlarını korumayı amaçladıklarını ve Sırbistan'a gerekli yardımın yapılacağını belirtti.

Suç çeteleri gündemde

Vulin ise göçmenlere ilişkin insanlık krizi değil, "suç çeteleri"nin gündemde olduğunu kaydederek, Sırbistan, Avusturya ve Macaristan'ın sadece sınırlarını değil, vatandaşlarının refahını da korumak için güç birliği yaptığını aktardı.

Sırbistan'ın göçmenler için park alanı olmasına izin vermeyeceklerini bildiren Vulin, halkın gündelik hayatlarının değişmesini de istemediklerini dile getirdi.

Bosna Hersek ve Sırbistan, Ukrayna'daki referandumları tanımadı

Sırbistan'da LGBT karşıtlarına polis müdahalesi

Erdoğan, Sırbistan'da: Kimlikle seyahat ilişkilerimizi yeni bir seviyeye çıkaracaktır

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Sırbistan'da resmi törenle karşılandı

Vulin: Sırbistan, Rus karşıtı histerinin bir parçası olmadı

Sırbistan ile Kosova arasında kimlikle seyahat anlaşması

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)