BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemBosna Hersek ve Sırbistan, Ukrayna'daki referandumları tanımadı----

Bosna Hersek ve Sırbistan, Ukrayna'daki referandumları tanımadı

Bosna Hersek ve Sırbistan, Ukrayna'daki referandumları tanımadı
28 Eylül 2022 - 16:10 www.finansgundem.com

Bosna Hersek ve Sırbistan, sözde Donetsk ve Luhansk Halk Cumhuriyetleri ile Zaporijya ve Herson bölgelerinde yapılan referandumları tanımadıklarını duyurdu.


Bosna Hersek ve Sırbistan, Ukrayna'da Rus yanlısı ayrılıkçıların kontrolündeki sözde Donetsk ve Luhansk Halk Cumhuriyetleri ile Rusya'nın ele geçirdiği Zaporijya ve Herson'da Rusya'ya bağlanmak için yapılan referandumları tanımadı.

Bosna Hersek Devlet Başkanlığı Konseyi Başkanı Sefik Dzaferovic, Ukrayna'nın birçok bölgesinde yapılan referandumun uluslararası hukuka aykırı olduğunu söleyerek, "Bu tarz yapılan referandumları Bosna Hersek asla tanımayacaktır" diye konuştu. Bosna Hersek'in Ukrayna'nın toprak bütünlüğü ve egemenliğini desteklediğini belirten Dzaferovic, bu tutumlarını sürdüreceklerini dile getirdi.

'Sırbistan bunu asla kabul edemez'

Sırbistan Cumhurbaşkanı Aleksandar Vucic de ülkesinin Ukrayna'daki referandumu tanımadığını açıklayarak "Sırbistan bunu asla kabul edemez çünkü biz uluslararası hukuk ve Birleşmiş Milletler (BM) kararlarını destekliyoruz" dedi.

Sırbistan'ın kendi toprak bütünlüğünü de korumaya çalışan bir ülke olduğunu vurgulayan Vucic, "Bu bizim için oldukça önemli bir durum aksi takdirde gelecekte Kosova meselesine ilişkin bir tutumumuz kalmazdı" dedi.

Ne olmuştu?

Ukrayna'daki Rusya yanlısı ayrılıkçıların kontrolündeki sözde Donetsk ve Luhansk Halk Cumhuriyetleri ile Rusların ele geçirdiği Herson ve Zaporijya bölgelerinde Rusya'ya bağlanmak için 23-27 Eylül'de referandum düzenlenmişti.

Bölgelerdeki sözde seçim komisyonlarının kesin olmayan verilerine göre, referandumlardan "Rusya'ya bağlanma" kararı çıkmıştı.

AB, Rusya'ya katılma referandumunu kınadı

 

Zelenskiy: Bu saçmalığa referandum taklidi bile denilemez

 

Kanada, Rusya'nın Ukrayna'da düzenlediği referandumları tanımıyor

 

BM: Rusya'nın Ukrayna'da yaptığı referandumlar "yasa dışı"

 

Ukrayna'daki referandum sonuçlandı

 

Rusya'ya katılma referandumunda ilk sonuçlar duyuruldu

 

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)