BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemVulin: Sırbistan, Rus karşıtı histerinin bir parçası olmadı----

Vulin: Sırbistan, Rus karşıtı histerinin bir parçası olmadı

Vulin: Sırbistan, Rus karşıtı histerinin bir parçası olmadı
23 Ağustos 2022 - 12:19 www.finansgundem.com

Sırbistan İçişleri Bakanı Aleksandar Vulin, ülkesinin Avrupa'da, Rusya'ya yaptırım uygulamayan tek ülke olduğunu ve Rus karşıtı "histerinin" bir parçası olmadığını söyledi.

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov ile Moskova'da dün gerçekleşen görüşmenin ardından, Sırbistan İçişleri Bakanlığı tarafından yapılan açıklamaya göre Vulin, "Avrupa'da Rusya'ya yaptırım uygulamayan tek ülke olan Sırbistan, Rus karşıtı 'histerinin' bir parçası olmadı." diye konuştu.

"Aleksandar Vucic liderliğindeki Sırbistan, (Rusya ile) asırlık kardeşliği unutmuyor." ifadesini kullanan Vulin, Lavrov'un Sırbistan'a toprak bütünlüğünü korumada destek sözü verdiğini belirtti.

Vulin, Sırbistan'ın egemenliğine ve toprak bütünlüğüne saygı duyduğu ve Kosova'nın bağımsızlığını tanımadığı için Rusya'ya minnettar olduğunu dile getirdi.

Lavrov'un Sırbistan'ın ve halkının dostu olduğunun altını çizen Vulin, "Sırbistan, kendi dostlarını seçebilen, bağımsız bir devlet." ifadesini kullandı.

Açıklamada, Sırbistan ve Rusya'nın "büyük zorluklarda bile istisnai diplomatik ilişkilere ve başarılı iş birliğine" sahip olduklarına dikkat çekildi.

Rusya-Ukrayna Savaşı'nda 1000 çocuk öldü

 

Scholz'dan Rusya açıklaması! Güvenilir değil

 

Sırbistan'ın büyükelçiliklerinin Twitter hesapları askıya alındı

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)