BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemAvrupa Rusya'ya ihanet etti----

Avrupa Rusya'ya ihanet etti

Avrupa Rusya'ya ihanet etti
12 Mart 2019 - 07:44 www.finansgundem.com

Almanya'nın eski başbakanlarından Kohl'ün danışmanı Teltschik, Rusya ve Putin ile ilgili ilginç iddialar ortaya attı. Teltschik, "Putin NATO'ya bile girmeye hazırdı. Avrupa Rusya'ya ihanet etti" dedi

Eski Almanya Başbakanı Helmut Kohl’un dış politika ve güvenlikten sorumlu danışmanı Horst Teltschik, Vladimir Putin’in devlet başkanlığı görevine başladığında yakınlaşmadan yana olduğu Avrupa’nın kendisine ve Rusya’ya sırt çevirdiğini belirtti.

Alman Der Spiegel dergisine konuşan Teltschik, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in ilk göreve başladığı 21. yüzyılın başında Avrupa ile yakınlaşmadan yana olduğunu, ama yaşlı kıtanın kendisine ve Rusya'ya sırt çevirdiğini söyledi.

Sputnik'in haberine göre, o zamanlar Rus liderin Avrupa genelindeki güvenlik meselelerine yakın ilgi duyduğunu ve hatta NATO üyeliği konusunda görüşmeye hazır olduğunu belirten Teltschik, Putin'in Avrupa'ya düşman olmadığını vurguladı.

"Batı'da kızmayı ve parmak sallamayı severler, medya Putin'i her şeyi yapabilecek güçlü bir cani olarak gösteriyor. Böyle bir tutumun tek taraflılığını fark etmemek mümkün değil" diyen Hıristiyan Demokrat siyasetçi, Batı'nın Ukrayna'nın Avrupa Birliği'ne (AB) dâhil edilmesinin yanı sıra Rusya ile ilişkileri de düşünmesi gerektiğine dikkat çekti.

"Avrupa genelinde serbest ticaret bölgesi kurma imkânları görüşülebilirdi, ancak Brüksel herhangi bir girişimde bulunmadı" diyen Teltschik, şu anda ise NATO'nun tatbikat, keşif uçuşları yaparak ve sürekli olarak Rusya'nın sınırlarına doğru ilerleyerek durumu kötüleştirdiğinin altını çizdi.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)