BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaSigorta - BES ve HayatAviva’nın beklediği satış gerçekleşti----

Aviva’nın beklediği satış gerçekleşti

Aviva’nın beklediği satış gerçekleşti
07 Nisan 2021 - 14:23 www.finansgundem.com

İngiliz sigorta şirketi Aviva, İtalya’daki hayat sigortası şirketi Aviva Vita’nın %80 hisse satışını gerçekleştirdi. Sigorta şirketi bir seneye yakındır ana kolu olmayan birimlerinin satışını gerçekleştiriyor


FINANSGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

Son sekiz aydır ana kolu olmayan işletmelerini boşaltmakta olan sigorta şirketi Aviva şimdilerde tüm anlaşmalarının son noktaya ulaşmasını bekliyor. Anlaşma sürecinin sonuna ulaşılan en son anlaşma ise şirketin İtalya’daki hayat sigortası girişimi Aviva Vita’nın %80 hissesinin tamamını satması oldu.

Insurance Business’ın haberine göre İngiltere merkezli sigorta şirketi, ortağı UBI Banca'ya Aviva Vita’nın 453 milyon euroluk hissesinin satış işleminin tamamladığını açıkladı.

Anlaşmanın nakit karşılığı Aviva Italia Holding’ten Aviva Vita’ya verilen 40 milyon euroluk sermaye benzeri krediyi de içeriyor.

Bununla birlikte Aviva’dan yapılan açıklamaya göre firmanın İtalya’da daha önce duyurulan satışları da yılın ikinci yarısında sonuçlanacak.

Finansgundem.com’un derlediği bilgilere göre Aviva’nın İtalya’da halihazırda tamamlanmasını beklediği işlemleri şirketin hayat sigortası işletmesinin 543 milyon euroya CNP Assurances'a satışı ve Aviva Italia olarak bilinen genel sigorta operasyonlarındaki 330 milyon euroluk varlıklarını elinden çıkarması.

Aviva İngiltere’deki ofislerini yüzde otuz küçültecek

 

Varlık fonundan yenilenebilir enerji yatırımı

 

Finans hisselerini boğa piyasası bekliyor

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)