BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaSigorta - BES ve HayatAviva İngiltere’deki ofislerini yüzde otuz küçültecek----

Aviva İngiltere’deki ofislerini yüzde otuz küçültecek

Aviva İngiltere’deki ofislerini yüzde otuz küçültecek
05 Mart 2021 - 17:06 www.finansgundem.com

Sigorta şirketi Aviva İngiltere’deki ofis alanlarını %30 azaltacağını açıkladı. İddialara göre sigorta şirketi aynı zamanda yeni bir merkez binası arayışında


FINANSGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

İngiltere merkezli sigorta şirketi Aviva, İngiltere genelindeki 1,7 milyon metrekarelik ofis alanının %30'una kadarlık kısmı elinden çıkarmayı planlıyor.

Financial News’in haberine göre Aviva CEO’su Amanda Blanc bilanço açıklaması sırasında, “2021’in sonuna doğru mülki varlıklarımızı %30 oranında azaltacağız” ifadelerine yer verdi.

Blanc, “Operasyonlarımızda daha yüksek düzeyde dijitalleşme ve hız sağlamamız nedeniyle çalışanlarımızın müşterilerimizin ihtiyaçlarına hizmet ederken uzaktan çalışabilmeleri için daha az fiziksel tesise ihtiyacımız olacak” sözlerine yer verdi.

4 Mart tarihli Bloomberg’in ismini vermek istemeyen kaynaklara dayandırdığı başka bir haberinde sigortacının Londra'da yeni bir merkez binası aradığı bildirildi. Aviva sözcüsü bu konuyla ilgili açıklama yapmaktan kaçındı.

Şirketin merkez binası Londra’da şehrin göbeğindeki St Helen’de bulunuyor. Şirket sözcüsü, “St Helen's'e bağlı kalmaya devam ediyoruz, burası bizim ana binamız ve 2024'e kadar kira sözleşmemiz bulunuyor" ifadelerine yer verdi.

Sigorta şirketi, pandeminin başlangıcından bu yana evden çalışmaya yönelik kitlesel taşınma önlemlerini değerlendiren ilk şirket değil.

İngiltere merkezli dev hukuk firması Baker McKenzie Şubat ayında yaptığı açıklamada gereksinimlerinin azalmasıyla birlikte ofislerini 150 bin metrekareden 130 bin metrekareye düşüreceklerini açıkladı.

KPMG İngiltere’nin Eski Başkanı Bill Michael, personel mesailerinin evde çalışma ve ofis arasında bölündüğünün görüleceği yeni dönemde şirketin ihtiyaç duyduğu ofis alanlarında azalma oluşabileceğini açıklamıştı.

Dev bankalara rekor gelir yetmedi: 700 kişi işten çıkarıldı

 

Aviva, Fransa yapılanmasını sattı

 

Bankacılık sektöründe konsolidasyon beklentisi

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)