BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaArabağlantı ücretlerinde büyük indirim----

Arabağlantı ücretlerinde büyük indirim

Arabağlantı ücretlerinde büyük indirim
24 Haziran 2013 - 18:36 www.finansgundem.com

BTK (Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurulu) arabağlantı ücretlerini yüzde 20 düşürdü

BTK arabağlantı ücretlerini yüzde 20 düşürdü. Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurulu, GSM operatörlerinin çağrı sonlandırma ve çağrı başlatma ücretlerini yaklaşık yüzde 20 oranında düşürürken, bu indirim şebeke içi ücretleri de etkiledi. Kurul, çağrı sonlandırma ücretlerinin dakikasını Avea için 3,70 kuruştan 2,96 kuruşa, Vodafone için 3,23 kuruştan 2,58 kuruşa ve Turkcell için 3,13 kuruştan 2,50 kuruşa indirdi.Kurul, daha önce belirlediği ve 1 Temmuz'da uygulanacak en düşük şebeke içi arama ücretinin dakikasını 5,35 kuruştan 4,28 kuruşa düşürdü.  Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu'nun (BTK) internet sitesinde yayımlanan Kurul kararında, bu düzenlemenin sektörde rekabetin sürdürülebilir ve kalıcı olmasına katkı sağlamasının beklendiği ifade edildi. Karara göre, arabağlantı ücretlerinde yaklaşık yüzde 20 indirim yapıldı. Arabağlantı ücreti,1 Temmuz'dan itibaren geçerli olmak üzere Avea için 3,70 kuruştan 2,96 kuruşa, Vodafone için 3,23 kuruştan 2,56 kuruşa, Turkcell için ise 3,13 kuruştan 2,50 kuruşa düşürüldü.
Diğer taraftan Kurul, kararın doğal sonucu olarak 1 Temmuz 2013 tarihinde yürürlüğe girmesi beklenen Turkcell için şebeke içi (On-Net) çağrıların ücretinin dakikasını 5,35 kuruştan 4,28 kuruşa çekti.
ARA BAĞLANTI ÜCRETİ NEDİR?
Bir GSM abonesi farklı bir GSM şirketi abonesinin telefonu çaldırmaya başladığı andan itibaren her iki abone de aranan tarafın GSM şebekesi üzerinden hizmet almaya başlıyor. Böylece söz konusu arama ile aranan tarafın şebekesi meşgul oluyor. Ancak aboneler farklı bir GSM operatörü aramasına rağmen ücret farkını kendi operatörüne ödüyor. Bu yüzden operatörler karşılıklı olarak hesaplayarak birbirlerine ödeme yapıyor. Bu ödemeye ara bağlantı ücreti deniyor.
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)