BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaÇetin HES'te işçiler iş bıraktı----

Çetin HES'te işçiler iş bıraktı

Çetin HES'te işçiler iş bıraktı
18 Kasım 2013 - 21:10 www.finansgundem.com

Şirvan ilçesinde yapımı devam eden Çetin HES'te çalışan işçiler iş bırakma eylemi başlattı


Şirvan ilçesinde yapımı devam eden Çetin HES'te çalışan yaklaşık 800 işçi, bazı arkadaşlarının işlerine son verildiği gerekçesiyle iş bırakma eylemi başlattı.  
İlçenin Dişlinar köyünde üç yıl önce Norveçli Statkraft firması tarafından yapımına başlanan Çetin HES'te çalışan işçiler, 450 kişinin işine son verildiğini iddia ederek, iş bıraktı. 
Eylemin başlamasıyla birlikte bölgeye çok sayıda jandarma ve özel güvenlik ekipleri sevk edildi. Şirket yetkilileri ile işçi temsilcileri arasında yapılan görüşmelerde anlaşma sağlanamadı. Eylem yapan işçiler, talepleri yerine getirilinceye kadar herhangi bir çalışmanın yapılmasına izin vermeyeceklerini dile getirdi.
İşçiler adına konuşan Abdurrahim Batumak, "Arkadaşlarımız herhangi bir gerekçe gösterilmeden işten çıkarıldı. Bizim bölgede bunca işsiz varken, başka illerden işçi getirildi" diye konuştu.
Eylemle ilgili şirket yetkilileri görüş belirtmek istemedi.
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)