BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaTatilde telefon faturanız kabarabilir----

Tatilde telefon faturanız kabarabilir

Tatilde telefon faturanız kabarabilir
30 Haziran 2013 - 06:59 www.finansgundem.com

Tatil günlerinin başlamasıyla cep telefonu kullanıcıları ‘fatura sürpriz’i yaşayabiliyor

Sınırlara yakın yerlerde tatil yapan aboneler operatörlerini sürekli kontrol etmeli.
ÖZELLİKLE yaz aylarında yoğun şekilde sahillere inen tüm cep telefonu kullanıcılarının uluslararası dolaşım konusunda dikkatli olması gerekiyor. Hürriyet'in haberine göre, Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu Başkanlığı (BTK) GSM operatörlerinin karşılıklı yaptığı roaming anlaşmaları ve elektromanyetik spektrumun doğası sonucu sınır bölgelerimizde yaşanabilen hat değişimi konusunda tüketicileri uyardı.
FATURA SÜRPRİZİ
Türkiye’nin sınır bölgeleri komşu ülkelerle zaman zaman baz istasyonu “sürprizi” yaşıyor. Türk tüketiciler bu bölgelerde cep telefonu sinyallerini diğer ülkelerden alabiliyor. Bu karışıklık çok uluslararası görüşme statüsüne girdiği için yüksek fatura olarak tüketiciye yanısıyor. Hürriyet’in sorularını yanıtlayan BTK, sinyallerin karışmasının sebebini şöyle açıkladı: “GSM operatörünün kullanıcının bilgisi olmadan değişimi, komşu ülkelerin GSM operatörlerinin karşılıklı yaptığı roaming anlaşmaları ve elektromanyetik spektrumun doğası sonucu sınır bölgelerimizde yaşanabilmektedir. İki ülke operatörleri arasında yapılan uluslararası dolaşım (roaming) anlaşmaları sayesinde, kullanıcıların seyahat ettikleri ülkede cep telefonlarının SIM kartlarını değiştirmeden hizmet almaları sağlanmaktadır. Sınır bölgelerinde; komşu ülkede roaming anlaşması yapılan operatörün sinyal seviyesi ile ülkemizdeki operatörün sinyal güçlerine bağlı olarak hizmet alınan GSM operatörü değişebilmektedir.”
ENGELLENMESİ MÜMKÜN DEĞİL
Elektromanyetik sinyallerin engellenmesinin mümkün olmadığını anlatan BTK, “Deniz üzerinden oluklanması (ducting etkisi), coğrafi koşullara bağlı olarak komşu ülke operatörlerinin sinyalleri bazı noktalarda ülkemiz operatörleri sinyallerinden daha güçlü olabilmektedir. Bu sebeplerden dolayı, sınır bölgelerinde hizmet alınan GSM operatörü komşu ülkenin GSM operatörü ile değişebilmektedir. Bu durum, telefon ayarlarında yer alan otomatik operatör seçimi özelliğinin aktif olmasından kaynaklanmaktadır. Cep telefonu; otomatik operatör seçiminde, roaming anlaşmalarına bağlı olarak sinyal seviyesi en güçlü operatöre geçiş sağlamaktadır” bilgisini verdi.
OPERATÖRÜ MANUEL SEÇİN
Sinyal karışıklığına karşı tüketiciler kendi telefonlarındaki ayarlamayla önlem alabiliyor. Yapılması gereken işlem, kullanıcıların telefon ayarlarında otomatik operatör seçimi özelliğini kaldırıp yerine hangi yerli operatöre abone ise o operatörü manuel olarak seçmek.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)