BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaTeknolojiBaz istasyonuna şifreli takip----

Baz istasyonuna şifreli takip

Baz istasyonuna şifreli takip
03 Kasım 2013 - 09:52 www.finansgundem.com

Baz istasyonu radyasyon ölçüm verileri 4 Kasım’dan itibaren e-Devlet portalından yayımlanacak

Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, 4 Kasım Pazartesi gününden itibaren isteyen herkesin e-Devlet üzerinden kendilerine en yakın baz istasyonunun elektromanyetik alan ölçüm değerini takip edebileceğini bildirdi. Hizmetin ilk etapta e-Devlet şifresiyle sunulacağını belirten Yıldırım, şöyle konuştu:
“Sorgulama yapmak isteyenler, harita üzerinde işaretledikleri veya seçtikleri bir noktaya en yakın baz istasyonunun ölçüm değerlerini görebilecek. Bu ölçüm sonuçları, daha önce BTK personeli veya kurumun ölçüm yetki belgesi verdiği kuruluşlar tarafından gerçekleştirilen ölçümlerden oluşuyor.”
‘85 bin istasyon var’
Yıldırım, Türkiye’deki kurulu olan 85 bin baz istasyonunun izninin olup olmadığı ve ölçüm yapılıp yapılmadığına ilişkin endişelerin dile getirildiğini belirterek, “Uuslararası standartlara uygun şekilde elektromanyetik alan ölçümlerinin yapılıyor ve sonuçlar Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumunun (BTK) veri tabanında mevcut. Şimdi bu verileri açıklıyoruz” dedi.Ne kadarı zararlı?
Baz istasyonlarının yaydığı elektromanyetik alan değeri Avrupa Birliği’nde Dünya Sağlık Örgütü tarafından kabul gören ICNIRP değerleri olan 41 volt/metre olarak uygulanıyor. Türkiye’de ise bu değer, cihaz başına 10 volt/metre olarak belirlenmiş durumda.
Baz istasyonları için en katı uygulama İsviçre ve Lüksemburg’da. Bu iki ülke 4 volt/metreden fazlasına izin vermiyor. Bulgaristan, Polonya, Rusya ve İtalya’daki değerler ise 6.1’le sınırlandırılmış durumda. Belçika da Türkiye gibi 10.2 volt/metreye müsade ediyor. Slovenya 12.9, Yunanistan 32.9 limitlerini kullanıyor. Baz istasyonu denetimleri, Bilişim Teknolojileri ve İletişim Kurumu Merkez ve Bölge Müdürlükleri tarafından yapılıyor. Üç şekilde denetim yapılıyor: Sabit telekomünikasyon cihazı ilk kurulduğunda, her yıl belirli bölgelerde örnekleme yöntemiyle ve şikayete dayalı olarak. A.A
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)