BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaTeknolojiApple, telefon üretimini azaltma kararı aldı----

Apple, telefon üretimini azaltma kararı aldı

Apple, telefon üretimini azaltma kararı aldı
07 Kasım 2022 - 08:32 www.finansgundem.com

Apple, azalan tüketici harcamaları nedeni ile iPhone 14 üretimini azaltma kararı aldı. Kullanıcıların daha uygun fiyatlı telefonları tercih etmesi, talebin azalması bu karara neden olan etmenler arasında gösterildi.

Akıllı telefon devi Apple, dünya genelinde düşüş görülen tüketici harcamaları nedeniyle üretim planlarını revize etti. Apple Inc, bu yıl başlangıçta beklenenden en az 3 milyon daha az iPhone 14 üretmeyi planlıyor.

Şirkete yakın kaynaklar ve tedarikçiler, 90 milyon üretim hedefiyle başlayan planın, 87 milyon veya daha aza düşürüldüğünü açıkladı.

TRT’de yer alan habere göre; kararın nedenleri arasında, tüketicilerin daha ucuz modelleri tercih etmesi, talep azalması ve iPhone montaj sahasına ev sahipliği yapan Zhengzhou gibi yerlerde koronavirüs karantinası ve tedarik sorunları olması gösterildi.

ABD'li finans hizmetleri şirketi Jefferies analizine göre iPhone 14 ve Plus satışları piyasaya sürüldüklerinden bu yana hızla düştü ve Çin'deki yavaşlama derinleşiyor.

Apple, talepte beklenen artışın gerçekleşememesi üzerine bu yıl yeni iPhone'larının üretimini artırma planlarını daha önce iptal etmişti . 

Japonya'da menkul kıymetler firması olan SMBC Nikko'nun analistleri, Apple'ın 2022 üretimi için genel tahminlerini 91 milyon adetten 85 milyon yeni iPhone'a indirdi. 

Avustralya'da, Apple'a karşı grev büyüyor

 

Apple'ın dünyaya meydan okuyan gelişim süreci

 

Apple bankacılıkta ısrarlı: Goldman Sachs’la tartışılan ortaklık

 

Apple CEO’sunun çalışanlarda aradığı 4 beceri

 

Apple'da başkan yardımcısı kovuldu

 

Apple, AirPods Pro sorununa çare buldu

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)