BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaFinans KulisApple CEO’sunun çalışanlarda aradığı 4 beceri----

Apple CEO’sunun çalışanlarda aradığı 4 beceri

Apple CEO’sunun çalışanlarda aradığı 4 beceri
03 Ekim 2022 - 16:22 www.finansgundem.com

Tim Cook yeni işe alımlar sırasında çalışanlardan 4 unsuru karşılamasını istediğini belirtiyor. Bu unsurlardan en önemlisi ise takım ruhu.

FINANSGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

Apple'ın CEO'su Tim Cook, özgeçmişleri gözden geçirmekle günlerce uğraşmıyor. Ancak ünlü CEO yaklaşık olarak 11 yıllık görev süresinde, şirkette gelişmek için ne gerektiğini belirlemiş gibi gözüküyor.

CNBC’nin haberine göre Cook, İtalya’nın Napoli kentindeki bir üniversiteden mezun olanlara Apple’ın başarısının şirketin kültürüne ve kimin işe alındığına bağlı olduğunu söyledi. Cook şirketin dört ortak beceriye sahip çalışanları aradığına dikkat çekti: işbirliği yeteneği, yaratıcılık, merak ve uzmanlık.

“Bu bizim için oldukça iyi bir formül oldu” diyen Cook, söz konusu özelliklerin aynı zamanda tutkulu ve destekleyici bir iş ortamı kültürüne de katkı sağladığını sözlerine ekledi. Cook, Apple’ın iş ortamını "Birinin bir köşeye ya da kabine girip kendi başına teknolojinin nasıl inşa edileceğini bulması gibi bir şey değil" diyerek açıkladı.

Apple CEO’su beceri setlerini de bu sıraya göre yerleştirmiş gibi gözüküyor. İşbirliğinin bu kadar önemli olmasının nedeninin, diğer üç beceriyi de birleştirmesi olduğunu söyledi.

Cook, “Fikrimi sizinle paylaşırsam, bu fikrin büyüyeceği ve daha iyi olacağı temel hissini paylaşan kişileri arıyoruz. Bununla birlikte bu işbirliğine dayalı süreç Apple ürünlerinin nasıl yaratıldığını gösterir” dedi.

Ünlü CEO ekip çalışması duygusunun, yaratıcılık ve merak duygusuna katkıda bulunduğunu, zira üçünün de yeni fikirleri başlatmak veya geliştirmek için gerekli olduğunu söyledi.

Cook, “Farklı düşünen insanları arıyoruz. Bir soruna bakabilen ve bu sorunun her zaman nasıl çözüldüğü dogmasına yakalanmayan insanları... Bu bir klişe, aptalca soru diye bir şey yoktur. Birinin bir çocuğun soracağı gibi sorular sormaya başlaması inanılmaz bir şey" sözlerine yer verdi.

Ancak Apple'ın işe alım taktiklerinin tutarlı bir şekilde olumlu bir çalışma ortamı sağlayıp sağlamadığı tartışmaya açık. Şirket, bu yıl Comparably'nin en iyi işyeri kültürüne sahip küresel şirketler listesindeki yıllık sıralamada kendine yer bulamadı. Ayrıca, geçen yıl 14. sırada yer almasına rağmen, ofis kültürü için "C" notu almıştı.

Apple ayrıca, Glassdoor'un ABD'de çalışılacak en iyi yerlerin yıllık sıralamasında 20 sıranın üzerinde düştü ve 31. sıradan 56. sıraya geriledi. Finansgundem.com’un derlediği bilgilere göre her iki sitedeki çalışan incelemeleri de iş-yaşam dengesindeki zayıflıktan, düzensiz iş programlarından ve rekabetçi bir çalışma ortamından kaynaklanan yüksek stresten bahsetti.

Apple, New York Times'a yaptığı açıklamada, eylül ayında ortaya çıkan "toksik" iş kültürü hakkındaki çalışan şikayetlerine yanıt verdi. Açıklamada, “Olumlu ve kapsayıcı bir işyeri yaratmaya ve sürdürmeye her zaman için derinden bağlıyız. Tüm endişeleri ciddiye alıyoruz ve bir endişe duyulduğunda kapsamlı bir şekilde araştırıyoruz. Bununla birlikte ilgili herhangi bir bireyin gizliliğine saygı duymak için belirli çalışan konularını tartışmıyoruz” ifadelerine yer verildi.

Cook'a göre, Apple'ın işe alım taktiği en az altı yıldır uygulanıyor. Ekim 2016'daki Utah Teknoloji Turu'nda Cook, Apple'ın çalışanlarında deha, kararlılık, takıntılı merak, ekip odaklılık ve aşırı derecede idealizm aradığını söylemişti.

CEO açıklamasında “Fena halde zeki insanları arıyoruz ancak etrafta oldukça fazla fena halde zeki insan var. Aşırı işbirlikçi insanlar arıyoruz. Çünkü hiç kimse hatta sırtında pelerin olan birisi dahi her şeyi tek başına yapamaz” ifadelerine yer vermişti.

 

Finans çalışanları uyuşturucu pençesinde

 

İletişim nedir, etkili iletişim nasıl kurulur?

 

Küresel devlerin enflasyona karşı yeni silahı "değer mühendisliği"

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)