BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaÖdeme SistemleriApple bankacılıkta ısrarlı: Goldman Sachs’la tartışılan ortaklık----

Apple bankacılıkta ısrarlı: Goldman Sachs’la tartışılan ortaklık

Apple bankacılıkta ısrarlı: Goldman Sachs’la tartışılan ortaklık
14 Ekim 2022 - 18:53 www.finansgundem.com

Finans alanındaki tartışmalı girişimleriyle eleştirilerin hedefi olan Apple Goldman Sachs ile yüksek getirili mevduat hesabı ortaklığı yapıyor

FINANSGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

Teknoloji devi Apple, Wall Street bankası Goldman Sachs ortaklığıyla kredi kartı müşterileri için hesap ücreti olmayan yüksek getirili tasarruf hesabı başlatıyor. Financial Times’ın haberine göre, Apple söz konusu hamleyle milyarları aşan iPhone kullanıcıları için daha fazla finansal ürün sağlama hedefinin altını çizmiş oldu.

Apple’dan yapılan açıklamada yüksek getirili tasarruf hesabının “önümüzdeki aylarda” Apple Card müşterilerinin kullanımına sunulabileceği belirtildi.

Apple Pay ve Apple Cüzdan (Apple Wallet) Başkan Yardımcısı Jennifer Bailey, “Tasarruflar, Apple Card kullanıcılarının günlük nakit getirilerini artırmalarını imkan verirken, zaman içinde geleceğe yönelik tasarruf etmelerini de sağlıyor" ifadelerine yer verdi.

Finansgundem.com’un derlediği bilgilere göre Apple'ın bankacılık sektörüne yönelik hedefleri sekiz yıl önce Apple Pay'in piyasaya sürülmesiyle ortaya çıktı. Teknoloji devi şimdilerde finans alanındaki girişimlerini kredi kartlarını ve taksitli kredileri içerecek şekilde genişletti.

Yeni tasarruf hesapları, Apple'ın Apple Card için birlikte çalıştığı Goldman Sachs ile bağlarını kuvvetlendiriyor. Ancak hesapların teknoloji devinin bu yıl duyurulan ancak henüz başlamayan ‘şimdi al sonra öde’ girişimi Apple Pay Later’la çok sınırlı bir ilişkisi olacak.

Goldman, Marcus markası aracılığıyla kendi yüksek getirili tasarruf hesabını Apple’a sunuyor. Marka yıllarca süren kayıpların ve artan maliyetlerin ardından inceleme altına alınmıştı. Banka ayrıca ağustos ayında ABD’nin tüketici finansmanları düzenleme kurumunun, kredi kartı işletmesindeki hesapları nasıl yönettiğini araştırdığını da açıkladı. Söz konusu kredi kartları arasında Apple’ın sağladığı kartlar da bulunuyor.

Apple'ın cüzdan uygulamasının kullanıcıları, başkalarıyla paylaşabilecekleri veya bağlı bir banka hesabına yatırabilecekleri "daily cash" kredi kartı ödülleri kazanabilirler. NerdWallet verilerine göre, en iyi "yüksek getirili" hesaplar, kullanıcılara yaklaşık yüzde 2'lik bir faiz oranı sağlıyor. Apple, yeni ürünün mevduat faiz oranının ne olacağını açıklamadı.

Apple söz konusu hamleyle finans alanında genişleme hırsının olduğunu açık bir şekilde göstermiş oldu. FT haberine göre teknoloji devi hizmetlerini doğrudan dijital cüzdan aracılığıyla gerçekleştirmek istiyor.

JPMorgan Chase CEO'su Jamie Dimon, haziran ayında bankacılık sektöründeki "acımasız" rekabeti tartışırken Apple'ın çabalarını da vurgulamıştı.

Dimon teknoloji devine ilişkin, “Apple Cüzdan’a zaten sahipler. Size bir çeşit kredi yolculuğu deneyimi sunmak istiyorlar. Tüccar işlemleri yapacaklar, tüccar kredisi verecekler. Kendi bilançoları olmayabilir. Ama bu bir banka. Onlar tam olarak bir banka. Sigortalı mevduatları olmayabilir, ancak bu bir bankadır. Eğer para taşıyorsa, para tutabiliyorsa, parayı yönetebiliyorsa, kredi verebiliyorsa, bu bir bankadır” ifadelerine yer vermişti.

Apple'ın kredi kartı Ağustos 2019'da piyasaya sürüldü ve yalnızca ABD'de mevcut. Apple Card yüzde 1 nakit geri ödeme sunarken, temassız ödeme sistemi Apple Pay üzerinden yüzde 2 geri ödeme sağlanıyor.

Apple iş ilanları, eskiden Apple Pay olarak bilinen bir bölüm için "Apple Cüzdan, ödemeler ve ticaret" birimini ifadesini kullanıyor. Söz konusu birim, iPhone satışlarındaki büyümenin sınırlı olduğu bir zamanda şirketin marjlarını ve bilanço ivmesini artırmada giderek daha önemli bir rol oynayan Apple'ın hizmetler bölümünün bir parçası.

Son çeyrekte, App Store ve dijital medya satın alımlarını da içeren hizmetler biriminden elde edilen gelir yüzde 12 artarak 19,6 milyar dolara ulaşmıştı. Birim üzerinden dünya çapında 860 milyon kullanıcı en az bir adet yinelenen abonelik ürünleri için ödeme yaptı.

Goldman: Credit Suisse'a 8 milyar dolar gerek

 

Apple'da başkan yardımcısı kovuldu

 

Apple’dan ‘Şimdi al, sonra öde’ hamlesi

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)