BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaTeknolojiApple hissedarları Tim Cook’a savaş açtı----

Apple hissedarları Tim Cook’a savaş açtı

Apple hissedarları Tim Cook’a savaş açtı
17 Şubat 2022 - 15:23 www.finansgundem.com

10 yıldan fazla süredir Apple'ı yöneten Tim Cook'un 99 milyon dolarlık maaşı ve ikramiye ile birlikte yan hakları hissedarlarda rahatsızlığa yol açtı.

Apple CEO'su Tim Cook’un maaş, ikramiye ve yan haklarına tepkiler büyüyor. Apple’ın hissedarları Cook’a 99 milyon dolarlık bir ödeme yapılmasının ve yan hak verilmesinin büyük bir endişe yarattığını söylüyor. Geçen yıl Cook’un 14.8 milyon dolar gelir elde ettiğini duyuran hissedarların bir oylama yapacağı iddiaları ortaya çıktı.

Hissedarlara gönderilen mektupta, Cook’a verilen paketin boyutu ve şeklinin rahatsız edici olduğu söylendi. 61 yaşındaki Cook, göreve geldiğinden beri insan hakları ve eşitlik konularını sıklıkla gündeme getirmiş ve öldüğünde malvarlığının tamamını bağışlayacağını belirtmişti.

ORTALAMA BİR ÇALIŞANDAN 1447 KAT FAZLA KAZANIYOR

Resmi belgelere göre Cook’un geliri ortalama bir Apple çalışanının maaşından 1447 kat daha fazla. Cook’un kişisel güvenlik harcamalarına 630 bin dolar, özel jet için de 712 bin dolar verildiği açıklandı.

iPhone, iPad ve MacBook üreticisi olan Apple, Ocak ayında 3 trilyon dolarlık hisse değerine ulaşmış ve bu noktaya ulaşan ilk şirket olmuştu. Apple’ın hissedarlarının Mart başı görüşmesi planlanırken, hissedarların alacağı kararın bir bağlayıcılığı bulunmuyor.

Apple’ın fintek hamlesi ödeme şirketleri için tehdit mi?

 

Apple CEO'su Tim Cook'un evini görünmez yaptılar

 

Apple’dan dev fintek şirketine rekabet hamlesi

 

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)