BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaÖdeme SistemleriApple’dan dev fintek şirketine rekabet hamlesi----

Apple’dan dev fintek şirketine rekabet hamlesi

Apple’dan dev fintek şirketine rekabet hamlesi
28 Ocak 2022 - 12:12 www.finansgundem.com

Apple iPhone’ları ödeme terminallerine dönüştürecek yeni bir özellik geliştiriyor. Bu özellik dev fintek şirketi Square’in harici ödeme terminalleri için büyük bir rekabet anlamına geliyor.

FINANSGUNDEM.COM - DIŞ HABERLER SERVİSİ

Apple küçük işletmelerin ekstra bir donanım olmaksızın iPhone’larını kullanarak ödeme kabul etmesine imkan tanıyacak yeni bir özellik üzerinde çalışıyor. Şirket 2020 yılından bu yana özelliğe yönelik hamleler gerçekleştiriyor. Bu dönemde Mobeewave isimli Kanadalı start-up şirketine, akıllı telefonlar için temassız ödeme kabul etme özelliğini geliştirmesi için yaklaşık 100 milyon dolar ödedi. Sistemin şimdi ApplePay için kullanılan çipi kullanma ihtimalinin yüksek olduğu düşünülüyor.

Bugünkü iPhone’larla ödeme kabul etmek için satıcıların, bluetooth ile akıllı telefonlara bağlanan harici ödeme terminallerini kullanması gerekiyor. Apple’ın tasarladığı özellik ise iPhone’ları ödeme terminallerine dönüştürerek kullanıcıların temassız kart ödemelerini ya da diğer iPhone’ları kullanarak yapılan ödemeleri kabul etmelerine imkan tanıyacak. Bloomberg’in haberine göre bu hamle satışlarını gerçekleştirmek için Apple’ın iPhone’larına ihtiyaç duyan Square gibi pazar liderlerini etkileyecek.

Apple yeni teknolojiyi bir mobil uygulamanın kullanmasına izin verdiği takdirde, Square kendi donanımını sağlamasına gerek kalmaksızın Apple cihazlarla ödeme kabul etmeye devam edebilecek. Apple satıcıların kendi ödeme sisteminde Apple Pay kullanmasını gerekli tutarsa, ödeme devi Square doğrudan darbe alabilir. Yakın zamanda adını Block olarak değiştiren Square temsilcisi, konuya ilişkin açıklama yapmayı reddetti. Apple’ın planlarının açığa çıkmasının ardından Block hisseleri perşembe günü %3,4 düşüş gösterirken, Apple hisselerinde %2,1 yükseliş görüldü.

Apple’ın yeni ödeme özelliğinin ApplePay kapsamında yer alıp almayacağı henüz belirsiz. Ancak özellik üzerinde çalışan ekip, Mobeewave ile anlaşma imzalandığından bu yana Apple’ın ödeme biriminde çalışmalarını yürütüyor. Şirketin özellik için mevcut bir ödeme ağıyla işbirliği kurup kurmayacağı da belirsizlik taşıyor. Apple gelecek aylarda yeni bir yazılım güncellemesiyle birlikte özelliği devreye sokabilir. Şirketin iOS 15.4’ün ilk beta sürümünü yakın gelecekte piyasaya sürmesi bekleniyor.

Bu da tüketicilerin bahar aylarında özelliğe erişebileceği anlamına geliyor. finansgundem.com'un derlediği bilgilere göre aynı dönemde Apple, 5G özelliğini taşıyan iPhone SE ve iPad Air’ı da piyasaya sürecek. Bununla birlikte yeni bir Mac modeli de satışa sunulacak. Son yıllarda ödeme alanında büyük hamleler gerçekleştiren Apple, 2019 yılında ABD’de Apple Card’ı piyasaya sürdü. Aynı zamanda bu kredi kartına yönelik cihaz yükleme planlarını da bu yılın sonlarına doğru gerçekleştirecek.

Şirket dijital kişilerarası ödemelerde Apple Cash özelliğini de sunuyor ve taksitli ödeme imkanı tanıyacak bir Apple Pay hizmeti üzerinde de çalışıyor. Mobeewave’in ödeme kabul teknolojisini kullanan ilk cihaz iPhone olmayacak. Apple’a satışından önce start-up şirketini destekleyen Samsung da 2019 yılında kendi cihazları için temassız kart ödeme özelliğini uygulamıştı.

Atık maskeler şarj aleti kalıbına dönüşüyor

 

Kripto paralar Kazakistan'ı kirletiyor

 

Goldman Sachs'tan dijital para açıklaması

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)