BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaMakro EkonomiAMB Başkanı kademeli politika mesajı verdi----

AMB Başkanı kademeli politika mesajı verdi

AMB Başkanı kademeli politika mesajı verdi
08 Şubat 2022 - 08:54 www.finansgundem.com

Avrupa Merkez Bankası Başkanı Christine Lagarde, para politikasında 'kademeli hamle' mesajı verdi. Lagarde, “Gelen verileri yakından izleyecek ve orta vadeli enflasyon görünümü üzerindeki etkilerini dikkatle değerlendireceğiz” dedi.


Avrupa Merkez Bankası (AMB) Yönetim Konseyi Üyesi Klaas Knot’un, dördüncü çeyrekte faiz artırımı olabileceği yönündeki açıklamalarından sonra, AMB Başkanı Christine Lagarde para politikasında gerçekleştirilecek her türlü değişikliğin “kademeli” olacağını ifade etti.

Lagarde, Avrupa Parlamentosu'na hitabında AMB’nin “veri odaklı” hareket etmeye devam etmesinin, ekonominin pandemi etkilerinden toparlanmaya başladığı dönemde çok daha önemli hale geldiğini söyledi.

Banka yetkililerinin esnekliklerini korumaları gerektiğinin altını çizen Başkan Lagarde, “Gelen verileri yakından izleyecek ve orta vadeli enflasyon görünümü üzerindeki etkilerini dikkatle değerlendireceğiz” dedi.

'Şahin cinini tekrar şişeye soktu'

Lagarde’ın Pazartesi günkü açıklamaları sonrası, İtalyan tahvil faizlerinin Alman tahvil faizlerine göre primi - piyasalar için önemli bir risk göstergesi - 1 baz puan yükselişle 155 baz puana çıktı.

ING Ekonomisti Carsten Brzeski, 'Lagarde’ın açıklamaları “varlık alımlarının sonunun dar tahvil getirisi marjlarıyla nasıl birleştirileceği gibi bazı açık sorular” bıraksa da, AMB Başkanı’nın bugünkü görevinin “şahin cinini tekrar şişeye sokmak” olduğunun açık olduğunu' kaydetti. Brzeski, “Normalleşme sıkılaşma anlamına gelmiyor” diye ekledi.

ECB üyelerinden kritik faiz açıklaması

Goldman Sachs, ECB'den bu yıl 2 Faiz artırımı bekliyor

 

ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • AHMET 08 Şubat 2022 10:40

    Hani enflasyon geçiciydi. Faiz arttırma gündemlerinde değildi. Oysa deli gibi arttırdıkları likiditenin enflasyona dönüşeceğini bilmek için ekonomist olmaya gerek yoktu. Fischer in dediği gibi enflasyon sadece parasal bir olgudur. Lagarde sanırım bunu hiç duymamış.  ;)