BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaGoldman Sachs, ECB'den bu yıl 2 faiz artırımı bekliyor----

Goldman Sachs, ECB'den bu yıl 2 faiz artırımı bekliyor

Goldman Sachs, ECB'den bu yıl 2 faiz artırımı bekliyor
04 Şubat 2022 - 10:52 www.finansgundem.com

Avrupa Merkez Bankası (ECB) Başkanı Christine Lagarde'nin 2022 yılında kesinlikle faiz artırımı olmayacağı ifadesini kullanmaması, piyasaların ECB'den 2022 yılı için faiz artırımı beklemeye yönelmelerine yol açtı.

Avrupa Merkez Bankası (ECB) Başkanı Christine Lagarde'nin ECB üyelerinin yüksek enflasyondan endişe duydukları yönündeki ifadelerinin de bu beklentileri beslediği ortamda, Goldman Sachs ECB'den bu yılın ikinci yarısında 2 faiz artırımı beklediğini duyurdu.

Goldman Sachs bugün yayınladığı yatırımcı notunda, ECB'nin Mart ayında yapacağı toplantıda varlık alımlarına Haziran ayında son verme kararı almasını beklediklerini belirtirken, gösterge konumdaki mevduat faizinin de Eylül ve Aralık aylarında 25'er baz puan artırılacağını tahmin etti.

ECB'nin gösterge konumdaki mevduat faizi hali hazırda yüzde -0,50 seviyesinde.

Piyasalar ECB’den 2 faiz artışı bekliyor

 

ECB’den ilk Faiz artışı 2023’te bekleniyor

 

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Bir Bilen05 Şubat 2022 23:54

    Almanya'da bankalar ellibin Avro'nu üzerindeki sıradan vatandaşın mevduatlarına negatif faiz uyguluyor. Bu sebepten ötürü gayrimenkul fyatları üç sene öncesine göre ikiye katlamış durumda. Almanya vatandaşının yüzde doksanının bankadaki mevduatı yirmibin Avro'nun altında olduğu için her ne kadar bu ne gatif faiz işinden etkilenmiyor gibi gözükseler de artık her hangi bir gayrimenkul alma ümitleri kalmadı. Tabi bu arada, yeni hükümet kovid zamanı bol keseden dağıtıan paraları geri toplamak  "emekli maaşları"na bile vergi getirdi. Hani gitmek isteyen varsa haberi olsun.