BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaMakro EkonomiECB üyelerinden kritik faiz açıklaması----

ECB üyelerinden kritik faiz açıklaması

ECB üyelerinden kritik faiz açıklaması
07 Şubat 2022 - 08:27 www.finansgundem.com

Avrupa Merkez Bankası (ECB) üyeleri Klaas Knot, Olli Rehn ve Martins Kazaks, ECB'nin faiz politikası hakkında açıklamalarda bulundu.

Avrupa Merkez Bankası üyesi ve Hollanda Merkez Bankası Başkanı Klaas Knot, ECB'nin bu yılın dördüncü çeyrekte faiz artırmasını beklediğini söyledi.

ECB Yönetim Konseyi'nin en şahin üyelerinden biri olan Knot, ECB'nin varlık alım programının mümkün olduğu kadar çabuk sona erdirilmesini desteklediğini de ifade etti.

Knot konuşmasına şöyle devam etti:

Kişisel olarak ilk faiz artırımının yılın dördüncü çeyreğinde olmasını bekliyorum. Normalde faizi çeyrek puan artırırız ve bu sefer de farklı bir şey olmasını beklemek için neden yok. İkinci bir Faiz artırımının da 2023'ün ilk çeyreğinde olmasını bekliyorum.

"ECB faizi en geç gelecek yıl artırır"

Avrupa Merkez Bankası üyesi ve Finlandiya Merkez Bankası Başkanı Olli Rehn ise, ECB'nin faiz oranını en geç gelecek yıl artırmasının akıllıca olacağını söyledi.

Finlandiya'da yayınlanan Helsingin Samonat gazetesine konuşan Rehn, "Eğer pandemi veya jeopolitik durum bir engel oluşturmaz ise, ECB'nin gösterge faizi en geç gelecek yıl artırması akıllıca olacaktır" dedi.

Rehn bunun yanı sıra, ECB'nin enflasyonun orta vadede ılımlı olmaya devam etmesini sağlayacağını da belirtti.

ECB Yönetim Konseyi'nin Mart ayı toplantısında enflasyon baskıları, özellikle enerji konusunda Rusya'nın politikalarının fiyatlara etkileri konusunda, değerlendirme yapmak için daha iyi durumda olacağını ifade eden Rehn, "Ukrayna ve Avrupa'daki gerilimlerin hızlı bir şekilde ortadan kalkacağına inanmıyorum, Rusya ile uzun bir gerilim savaşına hazırlımlı olmalıyız" diye konuştu.

"Temmuz ayında bir faiz artırımı muhtemel değil"

Avrupa Merkez Bankası üyesi ve Letonya MB Başkanı Martins Kazaks ECB'nin ekonomiye destek programını planlanandan daha erken bitirebileceğini, ancak Temmuz ayından önce bir faiz artırımı muhtemel görünmediğini vurguladı.

Varlık alımlarının Temmuz'da sona ermesinin mümkün olabileceğini belirten Kazaks, yine de bu konuda bir tarih vermek için çok erken olduğunu ifade etti.

'Ahlaki bozulma' enflasyon kadar tehlikeli

 

ABD'nin eski Hazine Bakanı'ndan Fed'e 'şahin' öneri

 

Sullivan: Hemen yarın da olabilir, haftalar da sürebilir

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)