BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaMakro EkonomiAlmanya'da imalat sektöründe daralma sürüyor----

Almanya'da imalat sektöründe daralma sürüyor

Almanya'da imalat sektöründe daralma sürüyor
02 Kasım 2023 - 12:59 www.finansgundem.com

Alman ekonomisinin yaklaşık beşte birini oluşturan imalat sektörü, zayıf talep nedeniyle ekim ayında da daralmaya devam etti.

Almanya'da Hamburg Ticaret Bankası (HCOB) nihai İmalat Sektörü Satın Alma Yöneticileri Endeksi (PMI) ekim ayında eylül ayındaki 39,6 seviyesinden 40.8'e yükselerek üst üste üçüncü ayda da artış gösterdi ancak hala 50 olan başa baş seviyesinin çok altında kalarak daralmaya işaret etti.

HCOB baş ekonomisti Cyrus de la Rubia, "İmalatın bu yıl için hala bir gerileme içinde olduğu açık görünüyor. Yine de işaretler gelecek yılın ilk yarısında potansiyel bir toparlanmaya işaret ediyor" dedi.

De la Rubia, "Yine de, önceki durgunluklarla karşılaştırıldığında, imalat sektöründeki genel durum göz önüne alındığında mevcut istihdam senaryosu nispeten olumlu görünüyor" diye konuştu

Ankete göre, manşet PMI'ın beş ayın en yüksek seviyesine çıkmasında üretimdeki düşüşün yavaşlaması ve üretimin haziran ayından bu yana en az düşüşü göstermesi etkili oldu.

Ankete katılan işletmelerden gelen raporlar, belirsizlik ve yüksek faiz oranları karşısında müşterilerin stok erittiğini ve genel olarak yatırımlarını durdurduğunu gösteriyor.

Rapora göre, zayıflayan talep nedeniyle tedarik zincirleri üzerindeki baskı hafiflemeye devam etti ve bu durum aynı zamanda işletmelerin yeni işler için güçlü rekabet bildirmesi nedeniyle hem girdi maliyetlerinde hem de çıktı ücretlerinde daha fazla düşüşe katkıda bulundu.

Firmaların gelecekteki üretime yönelik beklentileri, hala kötümser olmakla birlikte, hafif bir iyileşme gösterdi.

Rapora göre bu eğilimin tersine, fabrikalardaki işgücü sayısında ciddi ve hızlı bir azalma yaşandı.

Almanya'da imalat sektöründe daralma

 

Almanya'da imalat sektöründe 3 yılın en hızlı düşüşü

 

Almanya'da imalat sektöründe yeni siparişler arttı

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)